Noua conducere a Colegiului Medicilor Buzău și-a preluat atribuțiile

25 octombrie 2024 | 0 comentarii |

Comisia Electorală Centrală a validat noua conducere a Colegiului Medicilor Buzău, iar în următorii patru ani, dr. Dragoș Porumb, președintele ales, va face ehipă cu medicii Adrian Zoican, Mihai Nicolae Colțoiu, Ovidiu Cristian Ungureanu – vicepreședinți și Radu Șerban Pană – secretar.   

 

Comisia Electorală Centrală a validat vineri, 25 octombrie, noul Birou Executiv al Colegiului Județean al Medicilor (CJM) Buzău, după validarea Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR), la care Buzăul a fost reprezentat de dr. Mădălin Claudiu Vasile (medic specialist ortopedie – traumatologie), validat reprezentant în Consiliul Național al CMR, în conformitate cu Regulamentul electoral de organizare și desfășurare a alegerilor organelor de conducere și control ale colegiilor teritoriale și ale Colegiului Medicilor din România pentru mandatul 2024-2028.

Dr. Dragoș Porumb, ales cu unanimitate de voturi în funcția de Președinte, va conduce organizația profesională locală în următorii patru ani, pentru al doilea mandat, consecutiv. „Mulțumesc colegilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o pentru a-i reprezenta pentru încă un mandat. Este o onoare, dar și o responsabilitate pe care mi-o asum și promit că voi continua să-i reprezint cu demnitate pe colegii mei și să apăr cu fermitate profesia de medic”, a declarat președintele ales al CJM Buzău.

 

Considerând că poate îmbunătăți ceea ce a făcut până, dr. Dragoș Porumb promite că în următorul mandat va avea o colaborare strânsă cu membrii noului Birou Executiv și va fi și mai atent la „feedback-ul colegilor din teritoriu”, pentru că își dorește o ca aceștia să participe activ la rezolvarea corectă și rapidă a problemelor lor

„În contextul actual, în care presiunea societății civile și a mass-media asupra medicilor este foarte mare, împreună cu colegii din Boriul Executiv și din Consiliu voi susține implementarea noii Legi a Malpraxisului, adaptată normelor europene, vom continua să asigurăm educația și perfecționarea medicală și colaborarea interdisciplinară, vom susține medicii tineri în orientarea profesională, în găsirea unui loc de muncă potrivit pregătirii lor și în dezvoltarea capabilităților profesionale. Vom pune un accent deosebit pe comunicarea între specialiști și vom face eforturi pentru creșterea încrederii pacienților în actul medical, vom pune accent pe creșterea transparenței decizionale și vom oferi acces medicilor din județ la concluziile ședințelor Colegiului și a întâlnirilor membrilor comisiilor CJM”, promite președintele CJM Buzău, dr. Dragoș Porumb, care în același timp atrage atenția că nu va accepta derapaje de la deontologia profesională.

 

Dr. Dragoș Porumb, președintele Colegiului Medicilor Buzău, este medic primar ortopedie-traumatologie și profesează în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău, secția Ortopedie – traumatologie, din 2012. În 2016 a absolvit cursul de Management sanitar, iar în perioada 6 aprilie 2017 – 1 noiembrie 2018 a fost director medical al SJU Buzău. În octombrie 2020 a fost ales președinte al filialei Buzău a Colegiului Medicilor din România (CMR), funcție pe care o va deține și în mandatul 2024 – 2028, din care promite să-și reprezinte colegii din toate specialitățile și din tot județul „cu aceeași precizie, corectitudine și dedicare” cu care își exercită profesia.

Alături de el, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Buzău are în componență trei vicepreședinți – Adrian Zoican, Mihai Colțoiu și Ovidiu Ungureanu, și un secretar – Radu Pană. Componența BEx este una echilibrată, la fel ca și cea a Consiliului, astfel încât toți membrii organizației profesionale să se simtă reprentați.

 

Dr. Adrian Zoican, ales vicepreședinte și coordonator al Comisiei profesional – științifică și de învățământ, este medic primar medicină de urgență, iar din septembrie 2015 până în ianuarie 2024 a fost șeful secției UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde a învățat să ia „decizii rapide și eficiente pentru binele pacienților” și că lucrul în echipă „este esențial în profesia de medic”. Își iubește profesia și încearcă să-și însușească permanent noutățile în domeniu și îi place să-i învețe și pe alții ceea ce știe, iar în acest sens organizează frecvent cursuri de prim – ajutor de urgență, atât cu medicii cât și cu elevii din județ, dar și cu studenții care vin în practică la SJU Buzău. Absolvent al cursului de Management sanitar și management al calității în sănătate, din 2014 coordonează Programul de Transplant la nivelul județean. A predat cursul „Da pentru viață!” în școlile din municipiu, considerând că este de datoria sa să ajute tinerii să conștientizeze importanța donării de organe și a transplantului, pentru salvarea de vieți.

 

Dr. Mihai Colțoiu, vicepreședinte și coordonator al Comisiei economico – socială și de asigurări de sănătate, este medic primar medicină de familie și a deținut aceeași funcție și în mandatul anterior.

Dr. Ovidiu Ungureanu, vicepreședinte și coordonator al Comisiei de etică și deontologie profesională și de jurisdicție profesională, este medic primar chirurgie generală și absolvent al cursului de Management sanitar, în 2014 a fost director medical al SJU Buzău, iar din 2012 și până în prezent a ocupat diferite funcții în Biroul Executiv al Colegiului Județean al Medicilor (cu excepția perioadei în care s-a aflat în ecipa de management a spitalului).

Dr. Radu Pană, secretar al Biroului Executiv al Colegiului Județean al Medicilor Buzău, este medic de familie și a făcut parte din conducerea organizației profesionale timp de mai multe mandate, consecutiv.

Odată validat rezultatul alegerilor, noua echipă de conducere a CJUM Buzău și-a preluat mandatul, iar Comisia Electorală și-a încetat activitatea.

 


Adaugati un comentariu


 

*