Peste o suta de furnizori de servicii medicale, „taxati” de Casa de Asigurari de Sanatate Buzau

12 decembrie 2012 | 0 comentarii |

In numai trei luni, 131 de medici, farmacisti si alti furnizori de servicii medicale aflati in contract cu CJAS au fost identificati cu neconcordante la raportari si au fost penalizati cu peste 8.000 de lei.

 

Cornel Vasilescu, presedinte CJAS Buzau

Retete gresite, servicii medicale raportate si neefectuate sau efectuate in afara prevederilor contractuale si a normelor de contract, foi de observatie incomplete sau gresit competate. Toate acestea au fost deficiente descoperite de inspectorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Buzau, la controalele operative ale furnizorilor de servicii medicale cu care institutia are contract si au fost sanctionate.

Potrivit presedintelui interimar al CJAS, Corneliu Vasilescu, „in trei luni de verificari au fost identificati 131 de furnizori de servicii care au incalcat prevederile contractuale. Unora li s-au trasat sarcini de intrare in conformitate, iar cei care au incasat sume nejustificat au fost sanctionati cu peste 8.089 lei care fusesra facturati nejustificat in momentul raportarilor depuse la CJAS Buzau. Cele mai multe nereguli s-au gasit la medicii de familie (20 in august, 20 in septembrie si 22 in octombrie), dar si la farmacii (11 august, 10 septembrie, 5 octombrie). In aceeasi perioada au fost gasite nereguli si la 12 medici din ambulatoriul de specialitate, la 8 laboratoare de servicii paraclinice, la 12 medici dentisti, 3 spitale, 2 furnizori de ingrijiri la domiciliu, 3 furnizori de servicii reabilitare-recuperare medicala si 3 furnizori de dispozitive medicale”.

Cea mai mare suma incasata nejustificat si pe care furnizorii de servicii prinsi cu „ocaua mica” au fost nevoiti sa o restituie CNAS s-a inregistrat in august, cand 3.723,78 lei fusesera inclusi in facturile catre CJAS, fara a exista acoperire corespunzatoare prin contract, din care 2,731,25 lei reprezinta  nereguli identificate la medicii de familie verificati, alti 2.383 de lei fiind nevoit sa restituie in luna octombrie un laborator care a efectuat servicii paraclinice in plus. Celelalte sume nejustificate au fost relativ mici.

Potrivit lui Vasilescu, desi au existat nemultumiri, „toti furnizorii de servicii sanctionati au acceptat sa plateasca pentru greselile comise si nu au formulat contesatii sau actiuni in instanta”.

Furnizorii de servicii sanctionati sustin insa ca neregulile s-au datorat, in cea mai mare parte, functionarii defecuoase a SIUI si prea putin unor erori reale.

Oricum ar sta lucrurile, CJAS Buzau a facut economie de peste 8.000 de lei in urma verificarilor operative la furnizorii de servicii, la care se adauga sumele recuperate in urma unor controale tematice, care se ridica la o valoare similara, dupa cum spune presedintele CJAS.


Categorii: C.A.S., Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*