Salarizarea medicilor dupa performanta, pilotata in primul trimestru din 2014

24 iulie 2013 | 0 comentarii |

Iar Legea raspunderii civile (malpraxis) va fi gata in cateva zile si se va supune unei noi dezbateri publice, a anuntat ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, la o videoconferint cu prefectii si toti responsabilii din Sanatate.

 

videoconferinta nicolaescuImpreuna cu presedintele CNAS, Cristian Busoi, vicepresedintele CNAS, Ciprian Bogdan, secretarii de Stat din cadrul MS, dr. Raed Arafat si dr. Adrian Pana, vicepresedintele Federatiei Sindicale SANITAS, Marius Sepi, prefectii tuturor judetelor, managerii spitalelor publice, directorii de DSP-uri si directorii de CJAS-uri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a discutat ieri, in cadrul unei videoconferinte, despre salarizarea dupa performanta.

In cadrul videoconferintei, Eugen Nicolaescu a anuntat intentia Ministerului Sanatatii de a demara proiectul salarizarii personalului medical in primul trimestru din 2014, mai intai ca proiect pilot, in cateva spitale, pentru a scoate medicul din grila bugetara, anunta Biroul de presa al MS.

Trebuie sa facem echipa. Ministerul Sanatatii, singur, fara sprijinul dumneavoastra, nu are cum sa realizeze reforma in sistemul sanitar.  Va solicit tot sprijinul in acest sens”, le-a transmis ministrul Sanatatii, participantilor la videoconferinta.

 

malpraxis medical -In ceea ce priveste celelalte proiecte importante ale MS, managerii de spitale au fost informati ca in cateva zile va exista o forma finala a legii privind raspunderea civila (legea malpraxis), care va fi adusa din nou in atentia opiniei publice, pentru dezbatere.

Ministrul Sanatatii le-a transmis participantilor la videoconferinta ca principala directie de reforma pe care conducerile MS si CNAS o au in vedere este echilibrarea componentelor sistemului sanitar, dezvoltarea sistemului prespitalicesc fiind unul dintre principalele obiective.

In discutiile pe care le vom avea in aceasta saptamana cu FMI, BM, CE, vom accentua reforma structurala, vom pune pret pe ceea ce se numeste dezvoltarea sistemului prespitalicesc. Toti managerii trebuie sa inteleaga ca acesta este drumul corect. Ii rog pe manageri sa inteleaga ca in bugetele spitalelor sunt resurse. Important e cum reusesc sa le dirijeze acolo unde este nevoie si unde pot fi utilizate intr-un mod mai eficient”, a declarat ministrul Eugen Nicolaescu, potrivit comunicatului amintit.

 

spital Totodata, ministrul Sanatatii a solicitat sprijinul prefectilor si le-a cerut managerilor de spitale sa gaseasca resursele necesare pentru ca pana la sfarsitul anului 2013 activitatea sa se desfasoare fara sincope majore si sa acopere necesarul de finantare, fara a taia din drepturile salariale ale personalului.

Aveti foarte multe parghii la dispozitie, de dumneavoastra depinde cum le utilizati. Amintiti-va ca, daca dati mai multe consultatii in ambulatoriu si faceti mai multe internari de zi, s-ar putea sa aveti mai multi pacienti multumiti, cu mai multe cazuri rezolvate, decat pacienti care asteapta la usile spitalelor pentru internare continua”, a subliniat ministrul Eugen Nicolaescu.

In cadrul intalnirii s-a stabilit ca pana la 15 august 2013, prefectii judetelor sa evalueze planurile de masuri intocmite de manageri, cu consultarea CJAS-urilor si a DSP-urilor, sub coordonarea consiliilor locale. Dupa 20 august 2013, MS va analiza aceste planuri trimise de prefecti si va decide cele mai potrivite masuri.


Adaugati un comentariu


 

*