Protectia Consumatorilor si-a schimbat numarul de telefon

3 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Noul telefon al Consumatorilor  INFOCONS – 021/9551, valabil incepand de saptamana viitoare, este apelabil din orice retea de telefonie fixa sau mobila, cu tarif normal in reteaua Romtelecom.

 

Incepand cu 6 ianuarie 2013 va intra in vigoare Ordinului nr. 473 din 03/12/2012, pentru modificarea Ordinului presedintelui Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) nr. 72/2010 privind unele masuri de informare a consumatorilor referitor, anunta Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor (ANPCPPS) din  Romania, printr-un comunicat de presa remis redactiei Sanatatea Buzoiana.  

Astfel, din 6 ianuarie, noul numar la care consumatorii pot obtine informatii despre modul in care pot depune o reclamatie sau sesizare este INFOCONS021/9551, apelabil din orice retea de telefonie fixa sau mobila, telefon cu tarif normal in reteaua Romtelecom.

Operatorii economici au obligatia sa afiseze placheta care sa contina urmatoarele informatii: TELEFONUL CONSUMATORULUI INFOCONS – 021/ 9551, linie telefonica cu tarif normal in reteaua Romtelecom, adresa si numerele de telefon/fax si adresele de e-mail ale comisariatelor regionale pentru protectia consumatorilor si comisariatelor judetene pentru protectia consumatorilor, in a caror raza teritoriala se afla operatorul economic.

Pentru buzoieni, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor functioneaza ca si pana acum, in municipiul Buzau, Cartier Bazar, bl. 4C, P, cod 120036, iar informatii se pot obtibne la telefon/fax nr. 0238/720.908 sau folosind adresa de e-mail: reclamatii.buzau@opc.ro , adresa site-ului Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor fiind www.anpc.gov.ro .

In comunicatul amintit se mai mentioneaza ca placheta poate fi descarcata gratuit de pe pagina de internet a Autoritatii Nationale Pentru Protectia Consumatorilor, accesand urmatorul  link: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/placheta_ordin_473_121211

*Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor (ANPCPPS) Romania este unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International si membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.


Categorii: Legislatie, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*