Prunele reduc colesterolul si stimuleaza imunitatea

4 iulie 2015 | 0 comentarii |

Cercetarile efectuate de-a lungul timpului au relevat faptul ca aceste fructe sunt, de asemenea, surse importante de prevenire a osteoporozei sau blocare a evolutiei astmului.

 

prune-sanatateIncep sa se coaca prunele varatice, zarzarele, caisele, persicele si corcodusele autohtone, iar toate aceste fructe de vara constituie izvoare nebanuite de sanatate. O importanta sursa de vitamine benefice pentru organism gasim in prune, o particularitate aparte a acestora fiind aceea ca sporesc nivelul de vitamina C si implicit absorbtia fierului in organism. Pe langa aceasta vitamina cu rol imunostimulator, prunele mai contin un nivel ridicat de vitamina A si vitamina K si sunt recunoscute pentru antioxidantii puternici care distrug radicalii liberi.

Mai mult, prin consumul de prune sunt protejati neuronii, energizeaza organismul si alunga oboseala. Un rol important al prunelor este acela de a stimula tranzitul intestinal, fiind o sursa naturala excelenta in combaterea constipatiei. De asemenea, continutul mare de pigmenti antocianici, zeaxantina si vitaminele au un rol important in protejarea sanatatii ochilor.

Studiile mai arata faptul ca prunele reusesc sa combata artita reumatoida, iar cercetari recente au relevat faptul ca aceste fructe contin substante ce ajuta organismul sa tina virusii gripali la distanta.

 

prune_artConsumul de prune poate ajuta si in tratarea anemiei feriprive. Acest lucru se intampla datorita faptului ca ele contin cantitati mici de fier organic, ce poate fi asimilat de celule. Datorita acidului propanoic pe care il contin, fibrele insolubile din prune ajuta la scaderea colesterolului „rau” din sange, responsabil pentru unele afectiuni ale inimii.

Studiile mai arata si alte beneficii ale consumului de prune. De exemplu, poate bloca evolutia astmului. Resveratrolul din coaja are efect anti-histaminic si actioneaza ca un calmant al reactiilor alergice, care declanseaza crizele de astm.

De asemenea, prunele pot tine departe osteoporoza, pentru ca sunt foarte bogate in bor organic, substanta care joaca un rol foarte important in asimilarea calciului si consolidarea sistemului osos. De semnalat ar fi si rolul pe care il au prunele in reglarea hormonala (mai ales la femei).

 


Adaugati un comentariu


 

*