S-au prescris doua milioane de retete electronice

19 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Mai mult de un million si jumatate dintre acestea au si fost eliberate de farmaciile la care pacientii au apelat. Toate farmaciile din judetul Buzau elibereaza medicamente in sistem electronic.

 

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca peste 9.000 de medici au prescris in sistem electronic un total de 1.969.887 de retete, de la inaugurarea sistemului (1 august) si pana acum.

Potrivit medicului sef al CNAS, cele aproape doua milioane de prescrieri online inseamna mai mult  decat s-a previzionat pentru aceasta data. „Ar fi trebuit sa atingem trei milioane de prescrieri online pana la sfarsitul acestui an. Dupa cum merg lucrurile, vom depasi cifra asumata”, a declarat dr. Marius Filip.

In top se afla medicii din BrasovIasi si Bucuresti, medicii buzoieni aflandu-se la randul lor peste media pe tara. „Medicii buzoieni se afla peste media nationala in ceea ce priveste prescriptia medicamentelor in sistem electronic, iar spitalele buzoiene au inceput la randul lor sa prescrie medicamente online, prin intermediul cabinetelor din ambulatoriile integrate, incepand de luna trecuta. Cele mai multe dintre retetele electronice au fost emise de medicii de familie, medicii de alte specialitati dovedindu-se inca reticenti”, a precizat purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asiguraru de Sanatate, Simona Anghel.

Prima reteta electronica la nivel national a fost prescrisa, la 1 august, de medicul de familie buzoian Clara Lacriteanu. Primul medic de alta specialitate care a prescris medicamente in sistem electronic a fost dr. Maria Cristache, tot medic buzoian. Pana la sfarsitul acestui an, toti medicii trebuie sa opteze pentru reteta electronica, pentru ca din 2013 nu se vor mai elibera retetele prescrise in sistemul clasic.

Medicii aflati in relatie contractuala cu Casa OPSNAJ si cu Casa de Asigurari de Sanatate din Ministerul Transporturilor nu au prescris nicio reteta in sistem electronic.

 


Categorii: C.A.S., Farmacii, Medici

Adaugati un comentariu


 

*