Maternitatea „lui Mocanu”, repusa pe tapet de presa centrala, in prag de campanie electorala

19 octombrie 2012 | 2 comentarii |

Preturile exorbitante pe care fostul presedinte al Consiliului Judetean, Victor Mocanu, le-a platit pentru lucrarile de constructie la noua Maternitate si cateva echipamente, chiria de 50.000 de euro pe luna pentru cea mai mare parte din aparatura medicala, precum si faptul ca obiectivul zace nefolosit la patru luni dupa inaugurare, despre care Sanatatea Buzoiana a scris pe larg, de mai multe ori, sunt subiecte reactualizate de presa centrala, in ultimele zile.

Oricat de mare ar fi tentatia unui jurnalist pentru un „subiect de senzatie”, de data aceasta, singura noutate ar fi doar ca dupa cheltuirea unor sume uriase, care nu se justifica nici pe jumatate, nimeni nu ancheteaza aceasta situatie, in timp ce obiectivul care a costat zeci de milioane de euro din banii buzoienilor  risca sa ajunga in paragina.

Nu trebuie sa fii vreun specialist pentru a intelege ca „ciorba” este reincalzita doar pentru a fi folosita in campania electorala in care, neinspirat, dupa cate esecuri a incasat, Victor Mocanu a intrat, vrand sa ajunga parlamentar, alaturi de fiul sau care nu s-a remarcat prin nimic in cei patru ani de cand isi umple buzunarele cu sume frumoase, de la bugetul la care cu totii contribuim.

Am vazut in urma cu cateva zile, pe „money.ro”, un articol in „exclusivitate”, in care se prezentau preturile celor cateva aparate cumparate de Mocanu de la o singura firma din Bucuresti, fara licitatie, aceeasi de la care inchiriase si restul dotarii cu care s-a laudat la „taierea panglicii”, mintindu-i pe miile de buzoieni care asteptau cu sufletul la gura sa beneficieze de noua maternitate.

Astazi, putin „rasucit” si ceva mai detaliat, subiectul a fost repus pe tapet de „gandul.info”, intr-un articol in care se reaminteste si de ingineriile lui Mocanu cu fondurile europene, la „Drumul vinului”, despre care atat presa locala cat si cea nationala a scris de mai multe ori. Nimic nou, dar subiectul poate avea impact asupra viitorilor alegatori. ..

M-am decis de aceea sa prezint si cititorilor Sanatatea Buzoiana cele doua articole, lasandu-i sa decida singuri asupra „subiectului Mocanu” si a celui sau celor care se afla in spatele acestor „dezvaluiri”:  

 

EXCLUSIV: Preturi halucinante la achizitiile publice facute de Consiliul Judetean Buzau  (15 octombrie)

Achizitii halucinante la maternitatea Buzau. 80.000 lei o simpla lampa de examinare, tot atata costa un aspirator chirurgical, iar o banala chiuveta cu doua posture depaseste si ea suma de 80 de mii de lei. In realitate, niciunul dintre produsele enumerate mai sus nu costa, pe internet, la orice firma, mai mult de 9.000 lei. Adica de 10 ori mai ieftin.

Achizitiile au fost facute de fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, care a avizat cumparaturile pentru noua maternitate de la o singura firma – Medical Finance Projects SRL Bucuresti. Daca cele mai multe produse sunt de 10 ori mai scumpe, unele dintre ele ajung la preturi si de 50 de ori mai mari.

Cititi mai departe pe money.ro  

 

MATERNITATEA-FANTOMA de 15 milioane de euro de la Buzau. Cum a cheltuit un fost lider PSD sute de mii de euro pe o masa ginecologica sau un reflector care STAU DEGEABA  (19 octombrie)

In plina campanie electorala pentru alegerile locale, fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, a taiat cu mare fast panglica unei maternitati nou-noute în Buzau, pe 1 iunie. Ea nu functioneaza nici in ziua de azi. Chiar si asa, Mocanu a platit de la buget sute de mii de euro pentru a achizitiona si a inchiria aparatura medicala, la preturi mult umflate, de la o singura firma din Bucuresti.

Aparatura, care a costat in jur de 130.000 de euro, sta degeaba, pentru ca maternitatea nu are nici macar aviz sanitar, iar actuala conducere a CJ Buzau spune ca nu are bani sa o doteze cu echipamente. Mai grav, Mocanu lasase mostenire un contract de leasing pe aparatura medicala, prin care se plateau lunar 50.000 de euro, pentru aparate care stateau degeaba.

Cititi mai departe pe gandul.infoComentarii (2)

  1. contribuabilul spune:

    Rusine! Si pentru cei care au fost, si pentru cei care lasa lucrurile nerezolvate. Nu cumva sunt cu totii la fel de implicati?

  2. Ioana Marin spune:

    Daca lucrurile sunt atat de grave, de ce nu face actuala conducere a Consiliului Judetean plangere la Parchet? Si de ce nu iese in presa cu amanunte despre ceea ce s-a descoperit ca a facut Mocanu? Ce motive au sa tina totul sub sispiciune si ambiguitate? Poate ar trebui ca dvs., presa, sa faceti mai multe sapaturi si sa ne spuneti si noua, celor care-i platim sa stea acolo, in scaune, sa ne reprezinte interesele si sa-i obligam sa nu ne mai fure si sa nu ne mai prosteasca!

Adaugati un comentariu


 

*