Liberalii Bigiu si Scutaru vor spitale de top in Buzau

28 decembrie 2012 | 1 comentariu |

Avem medici de top, este nevoie si de spitale pe masura. Am promis implicare in campania electorala si asa va fi. Vom sustine impreuna cu managerii unitatilor medicale, o finantare si o dotare corespunzatoare” – sustin deputatul George Scutaru si presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu.

 

Ministrul Nicolaescu este un apropiat al liderilor PNL Buxzau

Dezvoltarea si de modernizarea sistemului de sanatate, in paralel cu eficientizarea si optimizarea serviciilor medicale, reprezinta directii importante pe care managerii unitatilor medicale trebuie sa le aiba in vedere, incepand cu  2013. Cu atat mai mult cu cat peste putin timp, spitalele vor intra in perioada de evaluare in vederea acreditarii, respectiv, de incadrare in categoria pe baza careia se face finantarea.

Deputatul liberal George Scutaru este de parare ca „la Buzau exista posibilitatea ca spitalele actuale sa devina, fiecare pe nivelul sau de competenta, unitati medicale de top. Avem medici exceptionali, exista potential, mai trebuie doar putin sprijin financiar, dotare corespunzatoare si planuri de management eficiente, astfel incat buzoienii sa nu-si mai doreasca si mai ales sa nu mai fie nevoiti merga la Bucuresti pentru tratament su investigatii. In campania electorala am promis ca voi sprijini demersurile managerilor de spitale, atat la Ministerul Sanatatii, cat si la Casa de Asigurari de Sanatate”, a declarat deputatul liberal, bazandu-se probabil si pe promisiunile facute de actualul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, medicilor din Buzau, in aceasta vara.

George Scutaru spune ca nu a uitat ca fostul guvern a taiat de la finantare, anul acesta, 165 de paturi, ceea ce a insemnat si reducerea bugetului cu 15 procente fata de anul anterior. In acest context, Spitalul Judetean a fost asaltat de bolnavii care nu au mai avut unde sa se adreseze si din aceasta cauza s-a incarcat cu cheltuieli suplimentare, acumuland arierate, iar Spitalul Nehoiu s-a aflat in pragul desfiintarii prin pierderea a 41 de paturi. Prin interventia sa si a lui Cristi Bigiu la fostul ministru Ritli, s-a reusit reincluderea la finantare a 20 de paturi pentru Nehoiu.

 

Pregatiti de noi actiuni

 

Inaugurare Spital Patarlagele

Liberalii buzoieni sustin de asemenea ca sunt pregatiti de noi actiuni, prin care sa sprijine sanatatea, asa cum au promis in campania electorala.

 „Nu am uitat ca am promis locuitorilor de pe Valea Buzaului, in campania electorala, ca Spitalul Patarlagele va avea, incepand cu 1 ianuarie 2013, paturi finantate. Nici ca am promis celor de la Nehoiu ca spitalul lor va fi ajutat. De altfel, consider ca toate unitatile cu paturi din Buzau trebuie sa beneficieze de sprijin. Chiar dupa sarbatori, sunt dispus sa incep aceste demersuri, impreuna cu toti directorii unitatilor medicale. Pe baza unor proiecte corect fundamentate, sustinute impreuna cu ei, cred ca exista sorti de izbanda. Stiu ca buzoienii au fost nedreptatiti prin desfiintarea a trei spitale si reducerea unui numar mare de paturi, de aceea consider ca este momentul sa se repare aceasta eroare. Fiecare dintre spitalele din Buzau merita ajutate, iar eu ma tin de cuvant, ma voi implica in acest demers”, promite presedintele  liberalilor buzoieni, George Sutaru.

Deputatul liberal are in vedere si faptul ca Spitalul Patarlagele a fost repus in functiune cu fonduri private, scutind Ministerul Sanatatii de cheltuieli majore, astfel ca acum este normal sa primesca 40 de paturi finantate, pentru ca populatia din zona sa aiba acces la servicii medicale in sistemul asigurarilor de sanatate. Si Spitalul Rm. Sarat considera ca trebuie ajutat, tinand cont ca managerii de aici au reusit sa nu inregistreze datorii, in ciuda crizei si a subfinantarii. Scutaru are in vedere si Spitalul Sapoca, unde considera ca nu este corect ca Buzaul sa suporte cheltuiala cu bolnavii internati aici de Ministerul Justitiei, din noua judete.

 

In ajutorul Spitalului Judetean

 

Dr. Marius Anastasiu si presedintele CJ, Cristi Bigiu

Presedintele Consiliului Judetean (CJ), Cristi Bigiu, vicepresedinte PNL Buzau, se dovedeste la randul sau extrem de implicat. Imediat dupa ce a preluat sefia miniparlamentului judetului, a decis ca „sanatatea buzoienilor este o prioritate” si a incercat sa salveze Spitalul Judetean de Urgenta, care avea datorii de 300 de miliarde de lei vechi, ajutandu-l aproape in fiecare luna cu diferite sume, pentru achitarea unor arierate.

In ajunul Craciunului, tot la initiativa sa, a fost organizat concertul extraordinar sustinut de Stefan Banica Jr., la care a invitat buzoienii sa se implice prin cumpararea de bilete (la un pret modic, de 30 de lei), pentru a se strange fonduri pentru Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean. Desi initial era programata vanzarea a 1.900 de bilete, cererea a fost mai mare, iar pentru ca sala Sporturilor a permis, avand suficiente locuri, 2.171 de buzoieni au ajuns sa vada spectacolul. Astfel s-au strans 65.130 de lei, din care 60.000 au si fost virati in contul unitatii medicale, restul urmad sa fie folositi de Pro Green Terra intr-un proiect de educatie pe teme de mediu si educatie pentru sanatate.

Banii stransi in urma vanzarii biletelor la concertul lui Stefan Banica au ajuns la Spital. Multumesc tuturor celor care s-au implicat, multumesc celor care au cumparat bilete! Sanatatea si educatia sunt prioritati fara de care o comunitate nu poate progresa”, a declarat presedintele Bigiu, multumind totodata oamenilor de afaceri care au sponsorizat onorariul artistilor si celelalte cheltuieli cu spectacolul, exprimandu-si totodata speranta ca buzoienii vor lua parte si la alte actiuni de acest fel, pentru a sprijini sanatatea, invatamantul si alte proiecte importante pentru comunitatea locala.

 

„Nu mi-am imaginat o sponsorizare atat de generoasa!”

 

Medici Sectia Pediatrie

Extrem de placut impresionat fata de felul in care au reactionat buzoienii la chemarea presedintelui Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, de a contribui la finantarea Sectiei Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta, s-a declarat si managerul unitatii medicale, dr. Marius Anastasiu.

Nu mi-am imaginat ca Spitalul va primi vreodata o sponsorizare atat de generoasa. Initiativa presedintelui Cristi Bigiu este cu atat mai laudabila cu cat nu este singulara, ea se adauga altora prin care a ajutat unitatea medicala, dar si prin faptul ca a reusit sa atraga prin acest eveniment, buzoienii, intr-un proiect de rezolvare a unor probleme ale comunitatii. Banii au intrat deja in contul Spitalului, iar sefa Sectiei Pediatrie, dr. Carmencita Matei are deja o lista de prioritati: se vor achizitiona un electroencefalograf pentru copii, nebulizatoare (aparate de aerosoli pentru copii), um mixer pentru bucataria speciala a bebelusilor, cu ajutorul caruia sa se prepare mancarea si alte aparate si instrumente de care sectia avea mare nevoie si care vor contribui substantial la cresterea calitatii actului medical”, a spus dr. Anastasiu, multumind la randul sau tuturor celor care au contribuit la materializarea initiativei presedintelui CJ si cu sprijinul carora spitalul a beneficiat de 600 de milioane de lei vechi, „cadou de Craciun”.Comentarii (1)

  1. Roza Mihalache spune:

    NU SUNT SINGURELE LUCRURI BUNE PE CARE LE FACE PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN, PACAT CA NU CHEAMA PRESA CAND FACE ACTE DE CARITATE, CAND OFERA BILETE LA SPECTACOLE PENSIONARILOR SI MULTE ALTELE. FELICITARI!

Adaugati un comentariu


 

*