1.000 de lei „bonus” pentru medicii tineri care vin la Spitalul Judetean

17 octombrie 2013 | 0 comentarii |

Consiliul Judetean va acorda aceasta suma, lunar, medicilor tineri care vor solicita acest „sprijin”, pentru achitarea chiriei si utilitatilor.  Aceeasi practica a adoptat si Primaria Rm. Sarat, pentru a atrage medici tineri la spitalul din municipiu. 21 de absolvendi de Rezidentiat au sustinut, ieri, examenul de specialist pentru un post in spitalele din Buzau.

 

Cristi Bigiu, Marius Anastasiu

Cristi Bigiu, Marius Anastasiu

Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean Buzau a adoptat, in aceasta saptamana, o hotarare prin care urmeaza sa fie materializata o decizie a Consiliului Judetean Buzau, in subordinea dministrativa a caruia se afla unitatea medicala, de a sprijini financiar, cu 1.000 de lei lunar, medicii tineri care vor sa profeseze in cea mai mare unitate medicala cu paturi din judet. O oferta generoasa, avand in vedere ca salariile nete ale medicilor debutanti sunt sub aceasta limita.

Astfel, pentru a atrage tinerii medici, in contextul in care „nu exista alta posibilitate de a-i atrage catre Buzau, avand in vedere salariile foarte mici cu care sunt incadrati si neavand posibilitatea sa modificam aceasta situatie, am decis sa le oferim, celor care solicita acest lucru, 1.000 de lei/luna, in primii ani, pentru a se putea gospodari fara a fi stresati si pentru a-i determina sa ramana la Buzau. Pe langa aceasta facilitate, am incercat si vom face eforturi, in continuare, de a imbunatati conditiile de lucru. Ati vazut, de curand, a fost inaugurat ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean, acum se pot acorda servicii medicale intr-un cadru civilizat, atat pentru bolnavi cat si pentru pacienti. Urmeaza sa fie finalizata si data in functiune noua Maternitate, iar pentru urmatorii 2-3 ani avem un proiect amplu de reabilitare si modernizare a intregii unitati medicale, cu extinderea UPU si construitrea unui heliport pentru scurtarea timpului de preluare a urgentele majore care trebuie transferate in clinici de rang superior. In paralel, se dezvolta proiecte de eficientizare si rentabilizare a activitatii spitalului, astfel incat sa se ofere, pe de o parte, servicii de calitate, iar pe de alta, sa nu mai auzim ca bolnavii trebuie sa-si cumpere medicamentele necesare”, a declarat presedintele CJ, Cristi Bigiu.

 

Condecerea SJU Buzau

Condecerea SJU Buzau

Decizia de sprijinire a medicilor tineri vine „la fix”, in contextul in care ieri, in centrele de examinare din tara, s-a terminat examenul pentru obtinerea gradului de „specialist”, sustinut de medicii care si-au incheiat rezidentiatul sau care nu au obtinut acest examen in sesiunile anterioare.

Nu mai putin de 35 de medici tineri au optat pentru Buzau, 14 dintre ei alegand specialitatea „medicina de familie”, iar alti 21, diferite alte specialitati (17 dintre cei 35 de medici tineri s-au inscris la examen prin intermediul Directiei de Sanatate Publica Buzau, ceilalti si-au depus dosarele direct la centrele de examinare).

Cei care au ales medicina de familie au candidat pe locurile „fara post” scoase la concurs pentru Buzau, sau nu au mentionat cabinetul la care urmeaza sa-si desfasoare activitatea, doar unul singur indicand locul de munca in care va profesa dupa optinerea gradului profesional de „specialist”, respectiv, Adina Remisovski – UM 02470.

Intre cei care au candidat pentru posturile disponibile in spitalele buzoiene, pe diferite specialitati, cei mai multi s-au orientat catre Spitalul Judetean Buzau si catre Spitalul de Psihiatrie Sapoca.

 

mediciAstfel, pentru Spitalul Judetean de Urgenta au concurat, in centrul de examen al UMF „Carol Davila” Bucuresti, Florin Lucian MateiCardiologie; Ecaterina ZoicanDiabet si nutritie; Gabriela- Iuliana Irimia, Marian Mocanu, Monica Liliana Stefan si Marian ZoicanMedicina de Urgenta (UPU); Beniamin Preda Pneumologie.

Se pare ca doi dintre urgentisti si-au exprimat deja dorinta de a pleca in strainatate, cu riscul achitarii taxelor de scolarizare, dar ceilalti au promis conducerii spitalului ca vor veni sa completeze echipa unitatii medicale buzoiene.

Doi dintre urgentisti deja au confirmat oprezentarea pe post, unul dintre ei fiind baiat de-al nostru, a plecat la facultate tot din UPU si avem mari sperante la el, pentru ca deja stie cum stau lucrurile aici. La fel, avem garantia ca si sotia lui vine la Buzau, dar va fi o mica problema, temporara, pentru ca este insarcinata. Avem insa garantia ca ramane la Buzau. Totodata speram ca si fiul doctorilor Matei va veni acasa, la Buzau. Datorita sprijinului financiar pe care il vor primi medicii tineri, din partea Consiliului Judetean, speram sa putem atrage mai multi medici tineri in spital”, spune dr. Marius Anastasiu, managerul SJU Buzau.

Decizia de a acorda o forma de sprijin financiar medicilor tineri a fost luata de Consiliul Judetean in urma solicitarii conducerii unitatii medicale, care anul acesta s-a confruntat cu cea mai mare criza de specialisti, care a culminat cu situatia creata la UPU, in aceasta vara, cand ramasesera doar doi specialisti sa asigure urgentele celui mai mare spital din judet.

 

Bloc operator Rm. Sarat

Rm. Sarat va avea un nou medic ATI

Sprijin pentru medicii tineri care opteaza pentru Spitalul Municipal Rm. Sarat acorda si Primaria Ramnicului. „Avem, doua familii de medici tineri, carora de doi ani le achitam chiria si utilitatile. Este o modalitate de a-i atrage sa lucreze in spitalul nostru care, oricat ar fi de dotat, in conditii normale nu este preferat de medicii tineri”, a precizat managerul unitatii medicale, jr. Adrian Danielescu.

Anul acesta, pentru Spitalul Rm. Sarat au optat la examenul de specialitate patru medici tineri: Emil Laurentiu Cotenescu  – Fizioterapie, Medicina Fizica si Recuperare;   Vlad DimaNeonatologie ,  Stelian BalaceanuRadiologie , Stelian BoldeanuMedicina de Laborator si Mugurel Catalin DumbravaATI-EDA (UMF Bucuresti).

Pentru Spitalul Sapoca au candidat, asa cum am amintit, cei mai multi tineri: Calin Alin Catalina, Catalina Florescu, Eduard Valeriu Isac, Maria Cristina Pricop (UMF Bucuresti); Iosif Cristian Petcu si Lucian Ciobota (MF Brasov); Alina Bratescu si Corina Calin (MF Constanta); Anamaria Pantea (UMF Oradea); Lavinia Elisabeta Stefu (UMF Tg. Mures) – toti pentru specialitatea Psihiatrie. Tot pentru Spitalul Sapoca a optat Alina-Gabriela Panaete (UMF Cluj) – Psihiatrie pediatrica si Razvan Burghelea (UMF Craiova) – Medicina de laborator.

In celelalte spitale din judet nu si-a aratat intentia de a lucra niciun absolvent de Rezidentiat.

 


Adaugati un comentariu


 

*