Medicul Raed Arafat devine „Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare”

17 octombrie 2013 | 2 comentarii |

Distinctia ii va fi conferita astazi, de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, in cadrul unei ceremonii oficiale. Tot in aceasta saptamana, dr. Arafat a primit din partea Primariei Iasi, titlul de „Cetatean de onoare”.

 

Dr. Raed Arafat

Dr. Raed Arafat

Medicul Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, considerat „parintele SMURD”, este una dintre cele mai apreciate persoane publice din Romania, dar pare sa aiba o vizibilitate la fel de buna si in strainatate. Astazi, el va primi in cadrul unei ceremonii oficiale organizata de Ambasada Frantei la Bucuresti, cea mai inalta distinctie civila si militara acordata de statul francez, incepand din 1804 pana in prezent.

Excelenta Sa domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Frantei in Romania, va conferi distinctia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare domnului Raed ARAFAT, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, in cadrul unei ceremonii organizate la Resedinta Frantei, joi, 17 octombrie, de la orele 18.00”, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Frantei la Bucuresti.

Aceasta inalta distinctie este cea de-a doua primita de medicul roman de origine palestiniana, in aceasta saptamana. Luni, evenimentului „Seara Valorilor”, dr. Raed Arafat, coordonatorul SMURD, a primit titlul de „Cetatean de onoare” al Iasiului, cu prilejul zilelor iesene, alaturi de academicianul Bogdan Simionescu, directorul Institutului de Chimie Macromoleculara „Petru Poni” din Iasi si de Beatrice Rancea, managerul Operei Nationale Romane Iasi.

Raed Arafat este medic roman de origine palestiniana (nascut pe 24 mai 1964 la Nablus, Palestina), specialist de medicina de urgenta, cunoascut mai ales pentru faptul ca a infiintat si coordonat SMURD in Romania, motiv pentru care i se mai spune si „parintele SMURD”.

Intre distinctiile primite de-a lungul timpului, de dr. Arafat, in comunicatul Ambasadei Frantei se aminteste despre Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler acordat in 2003 de presedintele Romaniei in exercitiu din acea perioada, Ion Iliescu, pentru intreaga activitate stiintifica si de cercetare, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Romania. In 2005, de la Traian Basescu, presedintele Romaniei, a primit aceeasi distinctie in grad de Ofiter, pentru eforturile depuse in salvarea oamenilor la inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi romani.

In 2013, dr. Raed Arafat a primit premiul pentru „Omul Anului 2012”, in cadrul unei gale anuale realizate de agentia de presa Mediafax.

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, instituita in anul 1802 si acordata neintrerupt din 1804 pana in prezent. Este o decoratie care si-a mentinut de-a lungul anilor o stralucita reputatie.

 Comentarii (2)

  1. Lucia Lucica spune:

    FELICITARI! SI LA MAI MARE!

  2. Simona Panaite spune:

    Merita cu varf si indesat!!! Multi ar trebui sa luam exemplu de la domnia sa in ceea ce priveste tenacitatea si dorinta de a face bine!!!

Adaugati un comentariu


 

*