50 de paturi in plus pentru spitalele buzoiene

2 martie 2013 | 0 comentarii |

Presedintele Consiliului Judetean , Cristi Bigiu si presedintele PNL Buzau, George Scutaru l-au convins pe Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, ca este necesara repararea inechitatii diminuarii numarului  paturilor din Buzau, mult sub media nationala, din vremea guvernarii Boc .

 

Ministrul Nicolaescu impreuna cu liderii PNL Buxzau

Este arhicunoascut faptul ca in judetul Buzau, guvernarea Boc a „taiat” fara discernamant paturile de spitale si a desfiintat nu mai putin de trei unitati medicale, aducandu-le pe cele ramase in functiune cu mult sub media nationala de paturi la mia de locuitori.

Zadarnic s-au plans directorii spitalelor, degeaba au protestat sindicatele. Singurii care au reusit sa stopeze „tavalugul taierilor” au fost, chiar si atunci cand se aflau in Opozitie, liberalii Bigiu si Scutaru, care intr-un moment in care Spitalul Nehoiu risca sa se inchida, l-au convins pe fostul ministru Ladislau Ritli sa dea inapoi 20 de paturi unitatii medicale de pe Valea Buzaului.

Acum, cand sunt la Putere si au chiar o pozitie confortabila in conducerea PNL, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, care zilele trecute a fost ales si vicepresedinte PNL la nivel national, impreuna cu presedintele PNL Buzau, George Scutaru,  au posibilitatea sa solicite cu mai multa sansa „repararea unor greseli facute in ultimii patru ani  fata de spitalele buzoiene”, mai ales ca si actualul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este tot liberal.

Memoriile si justificarile solicitarilor de suplimentare a numarului de paturi, intocmite de managerii spitalelor, aprobate de Consiliul Judetean, primarii localitatilor in care functioneaza unitatile medicale, Prefectura Buzau, Casa de Asigurari de Sanatate Judeteana si Directia de Sanatate Publica au fost inaintate Ministerului Sanatatii i sustinute de aceiasi liberali, Bigiu si Scutaru.

Potrivit presedintelui CJ, Cristi Bigiu, in viitorul apropiattrei spitale din judetul Buzau ar putea avea aprobate fata de actuala structura, inca aproape 50 de paturi. Este vorba despre Spitalul Judetean Buzau, Spitalul Municipal Ramnicu Sarat si Spitalul Orasenesc Nehoiu”.

Deocamdata, solicitarile buzoienilor se afla in stadiul de proiect la nivelul Ministerului Sanatatii. Suplimentarea de paturi pentru Spitalul Nehoiu ar putea fi insa unica solutie salvatoare pentru unitatea medicala, avand in vedere situatia dificila cu care se confrunta dupa diminuarea drastica a numarului de paturi.

O alta solicitare adresata Ministerului Sanatatii vizeaza spitalul din Parscov, inchis in aprilie 2011, cand la nivel national au fost închise 67 de unitati medicale cu paturi. Multe sunt acum centre de permanenta si functioneaza cu medici de familie, altele au fost privatizate, cum s-a intamplat si in judetul Buzau, la Patarlagele, sunt si unitati medicale redeschise de comunitatile locale, iar cele mai  multe zac nefolosite si risca sa se degradeze. Aceasta este si situiatia in care se afla fostul spital din Parscov, desi in momentul inchiderii era dintre putinele din tara care ofereau ingrijiri paliative si beneficiase de investitii recente si substantiale in aparatura medicala specifica.


Adaugati un comentariu


 

*