Maternitatea cea noua, inaugurata astazi

1 iunie 2012 | 0 comentarii |

Astazi, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, va inaugura noua Maternitate din municipiul Buzau, considerata cel mai modern obiectiv de profil din sistemul public sanitar national.  Proiect realizat din  fonduri proprii ale Consiliului Judetean, totalizand o investitie de 79, 5 milioane de lei, noua Maternitate „este prima unitate spitaliceasca nou construita si finalizata in Romania dupa 1989, caracteristicile cladirii si nivelul tehnologic al dotarilor calificand-o drept cea mai moderna maternitate de stat din tara”, dupa cum declara presedintele Mocanu.

 „Noua maternitate a buzoienilor este cel mai important obiectiv pe care l-am realizat in cariera mea administrativa. Sunt fericit ca, iata, am dus la bun sfarsit acest proiect indraznet, spre a carui realizare m-am angajat in anul 2008. M-am batut cu toata puterea ca acest proiect sa fie realizat si am reusit acest lucru in conditii de criza economica. 1 iunie 2012 este o zi importanta pentru judetul nostru, este ziua care marcheaza sfarsitul perioadei in care cei care aveau sotiile internate pentru nastere in Maternitatea veche isi faceau griji, gandindu-se la conditiile improprii de acolo”, sustine Victor Mocanu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Constructia a fost initiata in octombrie 2009, costurile lucrarilor si ale achizitiei dotarilor medicale fiind suportate din bugetul Consiliului Judetean Buzau. Noua cladire este realizata din doua corpuri lipite, unul cu regimul de inaltime S+P+1E, iar celalalt, S+P+4E. Unitatea medicala are 114 paturi, o Unitate de Primire Urgente, o sectie de Radiologie, patru cabinete  pentru  Ambulatoriu, o Clinica pentru internari de zi, trei Laboratoare pentru analize medicale, o sectie de Anestezie si Terapie Intensiva, un Bloc operator cu trei sali de operatii, un Bloc de nasteri cu sase sali de operatii, o sectie de Neonatologie cu patru saloane si trei  etaje de cazare cu cate doua sali de tratament si 17 saloane fiecare.


Categorii: Spitale

Adaugati un comentariu


 

*