Sistem de teleasistenta pentru pacientii buzoieni ai Crucii Alb-Galbene

4 februarie 2016 | 2 comentarii |

Acestia vor primi cate o bratara dotata cu un buton rosu de panica, pe care il vor putea apasa ori de cate ori vor avea nevoie urgenta de ajutor, apelul fiind preluat intr-un dispecerat, prin intermediul unui telefon special.

 

butonul rosu crucea alb-galbenaCrucea Alb-Galbena Buzau a fost inclusa intr-un proiect ce vizeaza imbunatatirea serviciilor de asistenta socio-medicala acordate in prezent persoanelor varstnice aflate in nevoie, prin implementarea unui sistem de teleasistenta denumit „Butonul Rosu”. Proiectul se deruleaza atat la nivelul judetului Buzau cat si al judetelor Constanta si Ilfov, precum si in Capitala. In total, 200 de persoane varstnice aflate in situatii de vulnerabilitate urmeaza a beneficia de acest nou serviciu, care le va fi pus la dispozitie gratuit, la fel  ca si celelalte servicii de asistenta oferite de Crucea Alb-Galbena.

Despre acest nou serviciu, care va fi disponibil pentru pacientii buzoieni in decurs de cateva saptamani, Cristina Vasile, directorul filialei locale a Crucii Alb-Galbene a explicat ca este unul de teleasistenta, complementar celui de urgenta, fiind special conceput pentru persoanele varstnice cu probleme de sanatate precum afectiuni cronice, accidente vascular cerbrale, anxietate si alte afectiuni care nu le mai permit sa isi poarte singure de grija. Cei 200 de pacienti inclusi in program, atat la nivelul judetului Buzau cat si in Bucuresti, Constanta si Ilfov, vor primi o bratara tip ceas, din silicon, rezistenta la apa si dotata cu un buton rosu de panica ce va putea fi apasat ori de cate ori pacientii vor avea nevoie.

 

Cristina Vasile

Cristina Vasile

Bratata este de fapt un dispozitiv inteligent, conectat wireless la un telefon cu taste mari, conectat la randul sau la o retea de telefonie fixa sau mobila. In momentul in care butonul rosu va fi apasat de purtatorul bratarii, va fi emis un semnal care va fi preluat apoi de telefonul special, iar acesta va efectua automat un apel de urgenta care va fi preluat intr-un dispecerat. Odata cu preluarea apelului, in computreul de la dispecerat se va deschide automat si fisa pacientului care a cerut ajuor, operatorul avand astfel instantaneu acces la informatii referitoare la identitatea apelantului, adresa acestuia, varsta, afectiunile de care sufera, astfel ca nu se va mai pierde timp important cu aflarea acestor date de la apelant. Telefonul special functioneaza ca un difuzor, preluand totodata si sunetele din locuinta, astfel ca pacientii vor putea comunica si in situatia in care ar fi in imposibilitatea sa ajunga la aparat.

 

Crucea alb-galbenaDirectorul Crucii alb Galbene Buzau a mai precizat ca, in functie de natura urgentei semnalate, la nivelul dispeceratului se va initia un protocol, pentru a fi desfasurate actiunile ce se impun. „In functie de complexitatea si gravitatea situatiei semnalate, noi vom lua masurile care se impun, de la indicatii privind automedicatia pana la deplasarea la domiciliul pacientului a unui asistent medical sau, in cazurile mai grave, la transmiterea unei solicitari catre Serviciul de Ambulanta Judetean”, a declarat Cristina Vasile.

Mai mult de atat, pacientii care vor fi inclusi in acest proiect vor beneficia si de alte servicii integrate de ingrijiri socio-medicale precum informare, consiliere si suport direct si telefonic privind drepturile pacientului la servicii sociale si medicale, servicii de ingrijiri medicale la domiciliu precum masurarea parametrilor fiziologici, tensiune arteriala, pulsoximetrie, EKG daca e nevoie, glicemie, evaluari sociale lunare in cadrul carora se va realiza management de caz, mediere, relationare cu institutiile statului, suport pentru pregatirea documentatiei necesare pentru acordarea de sprijin institutional sau financiar, precum si interventia unui medic sau kinetoterapeut, in cazul in care va fi nevoie.

Proiectul „Butonul Rosu – Servicii integrate de ingrijiri sociomedicale la domiciliu monitorizate prin sistemul de teleasistenta” este implementat de catre Fundatia Crucea Alb Galbena Romania, in parteneriat cu Asociatia Four Change si co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Comentarii (2)

  1. Lumi Luminel spune:

    Respect pentru Crucea Alb Galbena. Am avut ocazia sa cunosc o echipa medicala,la un caz dificil si sincer nu mi-a venit a crede felul in care a fost tratat. Nici nu am stiut de asa ceva, pana nu am avut ocazia .
    Sanatate si tot binele!

  2. Marin Ion spune:

    Multi ar trebui sa ia exemplu de la Crucea alb-galbena!!! Au un colectiv medical demn de toata lauda!!!

Adaugati un comentariu


 

*