„Terapia” lui Adrian Soare

2 iulie 2013 | 0 comentarii |

Mii de buzoieni au apreciat expozitia fotojurnalistului buzoian, iar succesul inregistrat a determinat prelungirea perioadei de expunere in Galleria Mall, dar si decizia jurnalistului sportiv buzoian de a publica  fotografiile selectate in 15 ani de experienta, intr-o carte – document.

 

Adrian Soare - expozitie

Adrian Soare – expozitie

Adept indubitabil al promovarii sanatatii prin sport si miscare, al unei vieti echilibrate in care excesele de orice fel nu au loc, jurnalistul sportiv buzoian Adrian Soare a gasit de cuviinta sa impartaseasca din experientele sale, cu cititorii carora le-a oferit, prin intermediul, de-a lungul a 15 ani de cariera, cele mai semnificative evenimente sportive la care a participat si la care Buzaul a fost parte, printr-o inedita expozitie de instantanee fotografice.

In urma cu doua saptamani, cand si-a vernisat prima sa expozitie de fotografie, Adrian Soare spunea, emotionat, in prezenta colegilor din presa locala, a unor reprezentanti ai autoritatilor locale si a unor personalitati din lumea sportului care au participat la eveniment, ca spera ca in saptamana in care cele 150 de exponate vor sta pe simeze va aduce un strop de bucurie „ochiului si sufletului” celor care se vor opri, fie si pentru o clipa, sa vada expozitia gazduita de Mall Galleria.

Iata ca saptamana s-a transformat in doua, iar la solicitarea vizitatorilor si admiratorilor sai, Adrian Soare a prelungit cu inca 7 zile aceasta expozitie.

POZE ADI (4) „Pentru mine, aceasta expoziţie a reprezentat o adevarata provocare. Ideea mi-a venit dupa ce, anul tecut, am castigat prima editie a concursului de fotografie sportiva «Constantin Stoicescu». Nu sunt un fotograf profesionist, insa intotdeauna am incercat sa fac «ceva» cu aparatul, folosind de la cel cu film si pana la unul mai modern. Dintre miile de poze realizate la diferite competitii sportive desfasurate de-a lungul anilor, am selectat peste 150, pe care le-am considerat mai interesante. Sunt instantanee, unele amuzante, prin care am vrut sa arat ca in sport, cea mai eficienta metoda de mentinere a sanatatii si de a obtine totodata satisfactii, apar tot felul de situatii, iar cei implicati pot fi surprinsi in diferite ipostaze. Asta, in ciuda faptului ca unele persoane fac «alergie» cand vad obiectivul aparatului de fotografiat, iar cand poza respectiva a fost publicata in ziar, mi-au reprosat acest lucru. Le-a trecut insa supararea, iar la vernisaj i-am surprins amuzandu-se cand s-au revazut in fotografiile expuse. Succesul de care s-a bucurat aceasta expozitie, pe care am realizat-o cu sprijinul acordat de Primaria Buzau, m-a ambitionat si mai mult, astfel ca intentionez ca aceste poze dar si altele pe care le am in colectie, insotite fiecare de o explicatie, sa le public intr-o carte”, a declarat pentru Sanatatea Buzoiana, Adrian Soare.

Ipostazele inedite in care au fost surprinse mari nume ale sportului romanesc cu care Adrian Soare s-a inatalnit de-a lungul carierei sale de jurnalist au facut ca vizitatorii sa-si exprime dorinta ca expozitia sa fie lasata la dispozitia publicului mai mult timp. Asa se face ca fotografiile realizate de jurnalistul sportiv sunt expuse pentru a treia saptamana, consecutiv.

Specialistii sustin ca fotografia care spune o poveste, impresioneaza si emotioneaza este cel mai bun tratament antistres. Iata, asadar, ca „terapia prin arta” propusa de Adi Soare a dat rezultate, a redat multor buzoieni optimismul si zambetul de care in aceste vremuri tulburi, fiecare dintre noi are tot mai mare nevoie.

Nu putem decat sa-i uram colegului nostru mult succes in noul proiect si sa invitam buzoienii sa se bucure si in aceasta saptamana de instantaneele expuse de el la Galleria Mall.


Categorii: Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*