Varstnicii din satul Chiperu, sarbatoriti de Crucea Rosie

28 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Filiala Buzau a organizatiei le-a organizat, sarbatoritilor din aceasta localitate, o masa festiva si un spectacol folcloric la care au fost invitati si batraneii din satul invecinat Valea Schiopului.

 

Prima fila a lunii octombrie este dedicata, in fiecare an, tuturor celor ajunsi la o varsta cu mai multe amintiri, bunice, bunici si strabunici. Lor trebuie sa le oferim, nu numai pe 1 octombrie, de Ziua Internationala a Persoanelor Varstice, grija, respectul si afectiunea noastra.

Ca in fiecare an, voluntarii Crucii Rosii Buzau marcheaza aceasta zi aniversara printr-o actiune menita sa aduca bucuria si zambetul pe chipul a cat mai multi varstnici, fie uitati sau ramasi fara familie, traindu-si ultimii ani ai vietii la azil, fie bolnavi si sarmani, fara niciun sprijin.

In acest sens, luni, voluntarii organizatiei vor ajunge in doua satucuri izolate, Chiperu si Valea Schiopului, din comuna Pardosi si vor organiza pentru aproximativ 60 de varstnici o aniversare de care sa-si aminteasca toti, cu placere.  

 

Masa festiva si spectacol de muzica populara

 

Astfel, batraneii vor beneficia de o masa festiva, binecuvantata de preotul parohiei. Din meniu nu vor lipsi aperitivele, sarmalutele, friptura, carniciorii, iar la final, un tort aniversar. Pentru ca bucatele sa fie savurate cu mai multa placere, atmosfera va fi completata cu un spectacol de muzica populara, oferit de artistii buzoieni Gabriela Bolocan, Atena Bratosin si Alexandru Petcu, la randul lor, voluntari ai Crucii Rosii Buzau.

Celebram, ca in fiecare an, aceasta zi dedicata persoanelor de varsta a III-a. De aceasta data, am ales sa-i  bucuram pe varstnicii din satul Chiperu, cunoscut pentru numarul mare de persoane cu varsta inaintata. Stiam ca in 2010 erau cam 100 de locuitori, dintre care cei mai «tineri», doar doua persoane, aveau peste  60 de ani. Acum, din pacate, numarul locuitorilor a ajuns la jumatate. Alaturi de varstnicii din Chiperu, i-am invitat si pe cei din satul invecinat, Valea Schiopului. Sper sa le facem o surpriza frumoasa”, a precizat Floarea Birzu, directorul Crucii Rosii Buzau.

Alaturi de petrecerea ce le este dedicata, cei 60 de sarbatoriti vor putea  primi raspunsuri profesioniste la intrebarile lor legate de probleme de sanatate, de la voluntarii Crucii Rosii cu pregatire medicala. Acestia le vor masura bunicilor tensiunea arteriala si-i vor sfatui ce au de facut pentru a-si proteja sanatatea.


Adaugati un comentariu


 

*