Crucea Rosie ajuta o familie ramasa fara adapost dupa un incendiu

5 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Maine, volunatrii ONG-ului buzoian vor duce batranilor din  Scortoasa, carora le-a ars casa, saci de dormit, paturi din lana, imbracaminte, produse de igiena si 25 de kilograme de alimente neperisabile.

 

Se spune ca o nenorocire nu vine niciodata singura. Aceasta expresie din popor este confirmata si de cazul unei familii de varstnici din comuna Scortoasa.

Cu venituri modeste si impovarati de bolile batranetii, cei doi soti au avut parte, recent, de un mare necaz. Casa lor cu tot ce era in ea a fost mistuita de un  incendiu si s-au trezit astfel cu agoniseala de-o viata facuta scrum.

In sprijinul lor, Filiala Judeteana de Cruce Rosie Buzau s-a mobilizat, la sesizarea primarului comunei Scortoasa, iar maine, voluntarii acestei organizatii umanitare se vor deplasa la cei doi pensionari cu ajutoare, atat de necesare intr-o astfel de situatie dificila.

Imediat dupa ce primarul din Scortoasa ne-a informat despre acest caz si ne-a solicitat sprijinul, am pregatit, din ce dispune filiala, tot ce este necesar in asemenea situatii. Ne vom deplasa, pe 6 septembrie, la aceasta familie si speram ca ajutorul pe care il vom oferi le va prinde bine. Oamenilor le-a ars casa, au ramas fara nimic si credem ca orice ajutor le ete de folos”, a declarat Floarea Barzu, directorul Crucii Rosii Buzau.

Voluntarii Crucii Rosii vor ajunge la Scortoasa cu paturi din lana, saci de dormit, truse igienico-sanitare, imbracaminte, precum si pachete cu produse alimentare neperisabile in cantitate de 25 de kilograme.

Desigur, cei doi batranei ar mai avea nevoie si de medicamente, materiale de constructie, mobilier si mai ales de „mana de lucru” in ajutor, pentru a-si reface macar o camera in care sa poata locui, iar iarna sa nu-i prinda fara un adapost deasupra capului.


Adaugati un comentariu


 

*