Crucea Rosie Buzau imparte daruri de Craciun

18 decembrie 2012 | 1 comentariu |

Marea vedeta Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane, multumeste celor care au contribuit pentru ca nevoiasii sa aiba pe masa „painea cea de toate zilele” si-i incurajeaza pe buzoieni sa fie darnici, prin Banca de alimente existenta in Carrefur.

 

Timp de trei zile, Crucea Rosie Buzau, cu sprijinul BGS, al jandarmilor si al elevilor voluntari de la Seminarul Teologic si Liceul Pedagogic imparte cadouri de Craciun la peste 450 de copii, batrani si familii nevoiase din Chiliile, Maracineni, Vadu Pasii si Buzau si le ofera programe de colinde.

Astazi, voluntarii Crucii Rosii Buzau, impreuna cu reprezentantii BGS, distribuie in comuna Chiliile, 300 de pachete cu alimente neperisabile, pentru tot atatea familii nevoiase din localitate”, spune directorul filialei Buzau a organizatiei, Floarea Barzu, amintind ca in aceasta localitate, voluntarii BGS au ajuns si in iarna trecuta, prin troiene mai mari decat casa, sa dea o mana de ajutor celor aflati in situatii disperate si, daca atunci au fost impresionati, acum sunt deja „prietenii” acestor familii care au nevoie de ajutor pentru a se bucura la fel ca orice crestin de sarbatorile Craciunului.

 

Micuta Bianca Manolescu va colinda alaturi de „Nemuritorii” cei voinici

 

Bianca Manolescu alaturi de Mos Craciun

Maine dimineata, la ora 09.00, o noua activitate a Crucii Rosii se desfasoara in comuna Maracineni, unde 36 de familii beneficiare ale venitului minim garantat vor primi cate 5 tichete sociale, fiecare in valoare de cate 10 lei (50 lei per familie), cu care sa-si procure alimente pentru masa de Craciun.

Incepand cu ora 12:00, la Galleria Mall, Mos Craciun adus de Crucea Rosie si de jandarmi va avea intalnire cu „80 de copii de la Caminele nr. 3 si 9 din municipiul Buzau, pentru a le oferi cadouri si multe dulciuri in cadrul evenimentul <Ho, ho, ho, vine Mos Craciun!>. Alaturi de ei, alti 10 prichindei proveniti din doua familii nevoiase din Buzau si Vadu Pasii vor primi, pe langa dulciuri si fructe, pachete cu alimente pentru a se putea bucura de o masa imbelsugata in zilele Craciunului”, a spus Floarea Barzu.

In timp ce Mosul va goli sacul plin cu bunatati, micuta „Craciunita” Bianca Manolescu se va intrece in colinde cu voinicii „Nemuritori”, iar de la spectacol nu vor lipsi Madalina Manolache, trupa „Kronos”, Claudua Colniceanu si alti artisti autohtoni.

 

Sania Mosului, plina si joi

 

Margareta Paslaru – Banca de alimente

Pentru joi, voluntarii Crucii Rosii, elevi ai Seminarului Teologic si ai Liceului Pedagogic au incarcat sania Mosului cu daruri pentru cei 40 de copii cu handicap sever de la Complexul de servicii nr. 8 Buzau si pentru batranii de la Complexul de servicii pentru persoane varstnice „Al. Marghiloman”.

Dimineata, copiii se vor bucura de pachetele cu dulciuri, fructe, jucarii si produse igienico-sanitare care li se vor oferi, iar la pranz, voluntarii „Mosului” vor ajunge la varstnicii de la Caminul „Marghiloman”, carora le-au pregatit un recital de colinde dar si pachete cu dulciuri, fructe si produse igienico-sanitare specifice varstei.

Impresionata placut de darnicia unora dintre buzoieni fata de cei mai putin norocosi decat ei, marea doamna a cantecului romanesc, Margareta Paslaru, transmite un mesaj prin intermediul Sanatatea Buzoiana: „Va multumesc pentru gestul generos! Daca muzica hraneste sufletul, Banca de alimente pune pe masa nevoiasului painea cea de toate zilele. Sa nu pierdem sansa de a face un bine…”, ne indeamna sa fim generosi in continuare, Margareta Paslaru, voluntar de onoare al Crucii Rosii Romane.Comentarii (1)

  1. Lungu Mihaela Mariana spune:

    As avea și eu nevoie mare de ajutorul dumneavoastră cu orice s-ar putea, ca suntem o familie foarte nevoiasa de alimente avem 4 copilași mici ce au nevoie de sărbători va rog din suflet. Va Mulțumesc

Adaugati un comentariu


 

*