Buzaul, locul II la faza nationala a concursului „Sanitarii priceputi”

31 iulie 2014 | 0 comentarii |

In paralel cu activitatea competitionala, Crucea Rosie se ocupa de ajutorarea persoanelor defavorizate.

 

Buzaul, locul II la Sanitarii priceputi

Buzaul, locul II la Sanitarii priceputi

Dupa multi ani in care nu au mai urcat pe podium, anul acesta, Buzaul a reusit sa se califice pe locul al doilea la Concursul national „Sanitarii priceputi”.

Desfasurat ca in fiecare an, in Tabara de la Poiana Pinului, concursul de sanatate si prim-ajutor „Sanitarii Priceputi – 2014”, etapa nationala, competitie organizata de Societatea Nationala de Cruce Rosie Romania (SNCRR), si-a desemnat castigatorii celei de-a 53-a editii.

La concurs au participat 47 de echipaje, formate din  liceeni din intreaga tara. Festivitatea de premiere s-a desfasurat in prezenta reprezentantilor  conducerii SNCRR, Ministerului Sanatatii, MAI, Ministerului Educatiei si Cercetarii. Echipajul Judetului Buzau a ocupat un loc fruntas,  locul II pe tara, dupa multi ani in care nu a mai reusit sa urce pe podium”, a declarat Floarea Birzu, directorul Crucii Rosii Buzau, felicitand toti participantii pentru felul in care si-au demonstrat abilitatile si priceperea in acordarea primului ajutor.

Premiantii concursului au fost: Tulcea – Locul I, Buzau – locul al II-lea, Gorj – Locul al III-lea.

 

Crucea-Rosie-ajutoareActivitatea Crucii Rosii nu se reduce, insa doar la organizarea unor activitati competitionale, voluntarii acestei organizatii mobilizandu-se permanent pentru a veni in ajutorul persoanelor defavorizate sau bolnave.

Dupa finalizarea proiectului Carrefour 47, proiect in care au fost constituite 250 de pachete cu alimente greu perisable si distribuite catre familii defavorizate si/sau cu un nivel de trai precar, in localitati ale judetului nostru, voluntarii Filialei de Cruce Rosie Buzau distribuie joi, 31 iulie, pachete cu alimente catre 25 de familii nevoiase din comuna Tintesti. Activitatea se desfasoara in cadrul unui proiect social derulat cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau”, a explicat Floarea Birzu.

 


Categorii: Actual, Comunitate

Adaugati un comentariu


 

*