Crucea Rosie Buzau imparte ajutoare, in ajunul Pastelui

Mai multe familii nevoiase din judet primesc zilele acestea pachete cu alimente si cadouri de Paste, achizitonate gratie donatiilor facute de buzoienii cu suflet mare.

 

Crucea-Rosie-ajutoareCa in fiecare an, in preajma marilor sarbatori, Filiala Buzau a Crucii Rosii a initiat si s-a implicat si cu prilejul Sarbatorii Invierii Domnului din acest an, in actiuni caritabile. Au fost astfel achizitionate alimente si cadouri care vor fi impartite familiilor nevoiase si persoanelor defavorizate care cu greu isi permit sa isi cumpere cele necesare pentru a incropi o masa de sarbatori.

In perioada premergatoare Pastelui, voluntarii buzoieni ai Crucii Rosii au desfasurat astfel de activitati, fie pe cont propriu, fie sprijinind initiativele altor buzoieni care au dorit sa dea o mana de ajutor persoanelor aflate in dificultate.

Ieri a avut loc prima actiune de distribuire a pachetelor cu alimente achizitionate din donatii, realizata in urma unei actiuni initiata de un grup de elevi de la Colegiul Mihai Eminescu, sub coordonarea profesorilor Nicolae Stalpeanu si Dan Ionescu. Au fost astfel donate produse alimentare in cadrul programului Banca de Alimente, desfasurat de Crucea Rosie, care s-au distribuit catre 27 de familii nevoiase din comuna Maracineni. In acest fel, Sarbatorile Pastelui vor fi pentru acestea, mai luminate, iar mesele mai bogate decat de obicei.

 

crucea-rosie-ajutoareAstazi, voluntarii Crucii Rosii Buzau vor distribui pachete cu alimente unui numar de 50 de familii din Vadu Pasii. Actiunea se va desfasura in cadrul proiectului „Impreuna pentru umanitate”, derulat cu sprijinul Consiliului Judetean Buzau, care in fiecare luna contribuie cu bani din care se achizitioneaza alimente, produse de igiena si alte produse de stricta necesitate. Pentru ca Iepurasul de Paste vrea sa bucure cat mai multi copii, pachetele au fost imbogatite cu dulciuri si jucarii.

Seria actiunilor caritabile va continua si maine, cand vor fi distribuite alte 50 de pachete cu daruri de Paste unor copii din Mihailesti, donate de angajatii unui supermarket din Buzau. Pe langa aceste daruri, pentru familiile cele mai nevoiase, voluntarii Crucii Rosii Buzau vor distribui jucarii si articole de imbracaminte pentru copii, provenite din donatiile efectuate de familiile prescolarilor de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 6 din Buzau, ciocolata, incaltaminte si materiale igienico-sanitare.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*