„Fiecare zi traita in care esti sanatos este o zi frumoasa!”

27 aprilie 2016 | 0 comentarii |

Unul dintre veteranii vizitati de presedintele Consiliului Judetea Buzau, Petre Emanoil Neagu, ne invata ca trebuie sa pretuim fiecare clipa din viata.

 

Veteran din Buzau

Veteran din Buzau

Veteranii de razboi din judetul Buzau sunt cinstiti joi, 28 aprilie, de ziua lor, cu o slujba religioasa, depunere de coroane si flori, o demonstratie de virtuozitate cu arma si o parada militara.

Pe langa festivitatile organizate in cinstea lor, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a vizitat, ieri, trei veterani centenari, din Buzau, Breaza si Stalpu, carora le-a dus alimente si lemne, iar astazi va participa la festivitatile dedicate Eroilor Neamului.

Anul trecut, la propunerea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, Filiala «Mihai Viteazu» Buzau am adoptat, la nivelul Consiliului Judetean, o hotarare potrivit careia veteranii de razboi cu varsta de 100 de ani vor primi produse aliementare si nealimentare. Ca si data trecuta (de Ziua Nationala – n.r.), cand am fost in vizita la veteranii de razboi, si astazi, am avut mari emotii pentru ca acesti oameni sunt cei care au luptat pentru Romania, sunt cei care au faurit istoria”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

 

Veteran din Stalpu

Veteran din Stalpu

11 veterani de razboi din Mihailesti, Stalpu, Odaile, Buzau, Beceni, Rusetu, Breaza, Racoviteni, Balaceanu, Cilibia si Gura Teghii primesc, in acest an, recompense din partea Consiliului Judetean Buzau.

Unul dintre domnii pe care i-am intalnit astazi (marti – n.r.) mi-a spus ca fiecare zi traita in care esti sanatos este o zi frumoasa. Este, practic, un indemn de a ne bucura de fiecare clipa traita alaturi de cei dragi”, a mai spus Neagu, mentionand ca a fost pentru el o onoare sa stea de vorba cu „acesti oameni care au ajutat la scrierea istoriei”.

Anul trecut, declarat „Anul Veteranilor de Razboi” cu prilejul implinirii a  70 de ani de la incheierea celui de Al Doilea Razboi Mondial, Consiliului Judetean a acordat veteranilor cu varste apropiate de 100 de ani, cu prilejul Zilei Nationale, recompense in bani, lemne si alimente de baza si traditionale pentru Craciun.

 

defilare-salvatoriAstazi, cu prilejul „Zilei Veteranilor de Razboi”, la Monumentul Eroilor Neamului si pe Platoul din fata sediului Prefecturii Buzau are loc o ceremonie dedicata celebrarii acestui eveniment. In data de 14 aprilie, prefectul George Sava a emis un Ordin privind organizarea manifestarilor speciale dedicate acestui eveniment.

Festivitatile debuteaza la ora 10.00, cu intampinarea persoanelor oficiale, prezentarea onorului prefectului judetului Buzau si comandantului garnizoanei Buzau, urmata de salutul acestora in fata Drapelului de lupta, intonarea Imnului National si savarsirea serviciului religios. La eveniment sunt asteptati militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica”, reprezentanti ai autoritatilor locale, veterani de razboi, cadre militare in  activitate, in retragere si rezerva, elevi, reprezentanti ai societatii civile.

 

Veteran Breaza

Veteran Breaza

Dupa discursul presedintelui ANVR Buzau, veteranii, reprezentantii institutiilor publice si cei ai partidelor politice vor putea depune coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor din fata Prefecturii. Probabil cel mai asteptat moment va fi cel in care militarii vor defila si isi vor arata indemanarea in manuirea armei.

Circulatia pe Bulevardul Nicolae Balcescu va fi restrictionata joi, 28 aprilie, intre orele 9.00 si 11.15, pentru buna desfasurare a festivitatilor.

Buzaul mai are doar aproximativ 500 de supravietuitori ai celui de Al Doilea Razboi Mondial, iar 11 dintre ei au deja 100 de ani.

 


Adaugati un comentariu


 

*