Sectia ATI a Spitalului Raional Soroca, reabilitată cu sprijinul Consiliului Județean Buzău

22 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost prezent la eveniment, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, medici, consilieri raionali, oficiali din Guvernul Republicii Moldova.  

 

Bucuria Crăciunului, speranța, dărnicia, colindele și urările de mai bine sunt mai prezente în această perioadă, parcă mai mult decât în oricare alta, din an. Suntem cu toții mai buni, ne bucurăm să-i vedem fericiți și pe cei din jur, iar Consiliul Județean Buzău a făcut ca mii de copii, bătrâni și familii nevoiașe să poată întâmpina Crăciunul cu speranță și încredere.

Bucuria Crăciunului a fost simțită din plin și de medicii și pacienții Spitalului Raional „Anatol Prisecari” Soroca – Republica Moldova, unde vineri, deschiderea oficială a secţiei de Terapie, renovată cu sprijinul financiar al Consiliul Județean Buzău, Consiliului Raional Soroca şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, a avut loc în urma unei investiții la care CJ Buzău a contribuit cu 50.000 de euro.

Reinaugurarea secției de Terapie Intensivă este un lucru deosebit de important pentru noi toți, care s-a realizat de către Consiliul Raional Soroca și cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Este cea de-a treia secție reabilitată anul acesta și sper să continuăm și anul viitor, cu alte trei secții”, a spus Ghenadie Muntean, președintele Consiliului Raional Soroca.

 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost prezent la eveniment, alături de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, conducerea spitalului, medici, consilieri raionali, oficiali din Guvernul Republicii Moldova.

Eu cred că nu este un lucru deosebit ceea ce am făcut, ci este un gest de normalitate, dat fiind faptul că nu ne desparte decât o apă. Avem același sânge, aceleași tradiții, vorbim aceeași limbă. De asta spun că nu este un lucru extaordinar. Ma bucur că, în Anul Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean Buzău a putut sprijini reabilitarea Secției Terapie, din cadrul Spitalului Raional Soroca și, cu siguranță, vom continua proiectele comune. Ne gândim să mai alocăm o sumă și anul viitor, în funcție de bugetul de care vom dispune. Chiar dacă harta țării noastre nu mai arată ca în anul 1918, Basarabia este și astazi în inimile noastre, ca parte a României!”, a declarat Petre Emanoil Neagu, urându-le fraților de peste Prut să aibă Săbători Fericite și un Nou An mai bun.

Consiliul Județean Buzău a sprijinit Spitalul „Anatol Prisecari” cu aparatură medicală pentru salvarea bebelușilor, materiale de construcții pentru reabilitarea clădirii unității medicale și bani pentru reabilitarea și modernizarea secției de Terapie.

Galerie foto (sursă: Consiliul Raional Soroca):


Adaugati un comentariu


 

*