Noi acte de caritate derulate de Crucea Roșie Buzău

17 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Beneficiari vor fi bătrânii internați în trei aziluri din județ, precum și două familii aflate în situații dificile.

 

În această săptămâna, filiala Buzău a Crucii Roșii va continua seria de acțiuni caritabile desfășurate atât în parteneriat, in cadrul unor campanii umanitare mai ample, fie pe cont propriu. Una dintre campaniile în care Crucea Roșie Buzău s-a implicat se numește „Ducem confortul acolo unde este greu de dus” și este derulată în parteneriat cu compania Ariston. Campania are ca scop dotarea căminelor de bătrâni cu instalații noi, necesare asigurării confortului termic, extrem de necesare, în condițiile în care sezonul rece se apropie.

În cadrul acestei campanii, Crucii Roșii i-a revenit misiunea de a identifica așezămintele din județ care au nevoie de astfel de instalații, compania Ariston urmând să furnizeze toate cele necesare.

Astfel, in cursul zilei de mâine vor fi donate așezământului pentru persoane vârstnice le da Câmpeni două boilere electrice pentru încălzirea apei, instalațiile urmând a fi montate în cursul aceleiași zile de către specialiștii din cadrul companiei partenere în cadrul acestei campanii. Totodată, tot câte două boilere electrice vor fi donate în zilele următoare și așezămintelor pentru bătrâni de la Ulmeni și Năieni.

 

Tot în cursul zilei de mâine, Crucea Roșie Buzău va veni și în ajutorul unei familii din Glodeanu Sărat, a cărei casă a fost distrusă complet de un incendiu, flăcările mistuind și toate bunurile care se aflau în interior. Părinții, împreună cu cei patru copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 14 ani, au rămas astfel fără agoniseala de o viață și fără un acoperiș deasupra capului, în prezent, fiind găzduiți temporar în casa unui vecin. Situația familiei din Glodeanu Sărat a ajuns în atenția Crucii Roșii, care a luat decizia acordării unor ajutoare de urgență. Astfel, în cursul zilei de mâine, voluntarii de la filiala Buzău se vor deplasa la Glodeanu Sărat, unde vor dona familiei în cauză alimente, dulciuri, lenjerii pentru pat, haine, încălțăminte și pachete de igienă.

În atenția voluntarilor se află și o altă familie din Cănești, formată din mamă și fiu cu probleme grave de sănătate, în zilele următoare aceștia urmând a fi vizitați pentru a primi ajutoare de urgență.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*