Continuă campania „Ducem confortul acolo unde este greu de dus”

22 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

În cursul zilei de azi, filiala Buzău a Crucii Roșii, împreună cu reprezentanții companiei Ariston, au făcut noi donații unei școli gimanziale și unor centre de asistență socială.

 

Astăzi a avut loc la Buzău a doua acțiune din cadrul campaniei caritabile pe care Crucea Roșie și compania Ariston o derulează prin proiectul „Ariston Comfort Challenge”, începând cu luna septembrie, prin care sunt dotate școli și a centre de asistență socială cu boilere electrice noi, necesare asigurării confortului termic în perioada sezonului rece. În cadrul acestei campanii, al cărui principal obiectiv este de a duce „confortul acolo unde este greu de dus”, filialei județene a Crucii Roșii îi revine sarcina de a identifica unitățile școlare și așezămintele sociale din județ care au nevoie de instalații noi de încălzire, în timp ce compania Ariston asigură toate cele necesare, inclusiv montajul noilor instalații.„Nimeni nu ar trebui să ducă lipsa unui confort minimal, cu atât mai mult copiii sau vârstnicii. Așadar, ne-am propus să acoperim nevoia de apă caldă resimțită în prea multe unități de învățământ și locative, neechipate corespunzător cu sisteme de încălzire a apei, pe care le-am identificat cu ajutorul partenerilor noștri de la Crucea Roșie, la nivel național. Sperăm ca inițiativa noastră să fie doar primul pas în demararea unor acțiuni de sprijinire a celor care nu beneficiază de utilitățile de bază ale confortului zilnic”, a declarat Cătălin Drăguleanu, country manager Ariston Thermo România.

 

La jumătatea lunii septembrie, în județul Buzău au fost donate șase boilere electrice căminelor de bătrâni de la Câmpeni, Ulmeni și Năieni, iar campania a continuat și în perioada următoare, fiind identificate noi așezăminte care au nevoie de astfel de instalații. Astfel, voluntarii Crucii Roșii, împreună cu reprezentanții companiei partenere, au făcut astăzi o nouă donație, constând în alte șase boilere electrice care au ajuns la o scoală gimnazială și la doua instituții de asistență socială din județ. Unitatea școlară care a primit două din cele șase boilere donate azi este Școala Gimnaziala Nicu Constantinescu din Buzău, în timp ce alte două boilere electrice au ajuns la Complexul rezidențial pentru copii cu handicap nr. 9 din Buzău. Ultimele două instalații donate au ajuns la Complexul pentru persoane vârstnice Alexandru Marghiloman, în cazul tuturor celor trei  instituții, montarea instalațiilor fiind asigurată de specialiștii companiei Ariston.

La finalul acțiunii de azi, Floarea Bârzu, directorul filialei locale a Crucii Roșii, a declarat că „am continuat, cu sprijinul partenerilor noștri, campania pe care am început-o în urmă cu două luni și astăzi am reușit să aducem un plus de confort copiilor și persoanelor vârstnice din cele trei unități pe care le-am vizitat. Această acțiune se adaugă celei anterioare, prin care am livrat șase boilere centrelor pentru vârstnici de la Câmpeni, Ulmeni și Năieni, și sperăm ca aceste donații să îmbunătățească condițiile de trai ale beneficiarilor”.

 

În această toamnă, Ariston Thermo România a donat 400 de boilere de ultimă generație către 250 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre de recuperare medicală din 32 de județe, oferind astfel acces la apă caldă pentru aproximativ 32.000 de români. Această inițiativă vine în contextul desfășurării pe plan global a proiectului „Ariston Comfort Challenge”, prin care compania își propune să ducă confortul chiar și în locurile în care acesta pare imposibil de atins.

Spălatul mâinilor este o regulă de bază pentru păstrarea sănătății, în special când vine vorba de școli, grădinițe sau centre pentru persoane vârstnice, unde trebuie acordată o atenție sporită curățeniei și igienei.  Din păcate, sute de mii de copii și bătrâni sunt supuși riscurilor de a se îmbolnăvi pentru că spațiile în care își petrec o foarte mare parte din timp nu beneficiază de apă caldă, cu atât mai mult cu cât peste 2.400 de școli din România încă funcționează cu toaleta în curte. Astfel, prin acest proiect, Ariston Thermo România asigură nu doar confortul de a te spăla cu apă caldă în fiecare zi, ci oferă demnitate și condiții de igienă minime pentru copiii sau bătrânii noștri”, a subliniat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Pentru a atrage atenția asupra acestei nevoi cu care se confruntă zilnic milioane de români, campania se bucură și de sprijinul a trei sportivi de anduranță – Alex Găvan, Avram Iancu și Andrei Roșu – care și-au asumat experimentarea unei situații inconfortabile, pentru a demonstra faptul că ceea ce pentru unii este doar o provocare, pentru prea mulți români este o rutină zilnică.

În continuarea misiunii demarate de Ariston se poate implica oricine, prin donații aferente acestei cauze, care se pot realiza direct pe site-ul Crucii Roșii Române – https://crucearosie.ro/cauze-urgente/.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*