Cutia cu Bucurie – cadou de Crăciun pentru 50 de familii din Buzău

27 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Cadouri similare vor primi și alte peste 1.200 de familii nevoiașe din țară, prin intermediul campaniei derulate de Crucea Roșie și Carrefour România.

 

Și anul acesta, mai multe familii din Buzău, aflate în dificultate, vor avea parte de sprijin în preajma Sărbătorilor de Iarnă, din partea Crucii Roșii și Carrefour România – partener de peste 10 ani al campaniilor umanitare pe care organizația umanitară le desfășoară.

Crucea Roșie Română va acorda, în perioada următoare, o atenție sporită familiilor nevoiașe și va căuta soluții pentru a veni în sprijinul cât mai multor familii afectate economic de pandemia Covid-19, iar una dintre acțiunile derulate este și Cutia cu Bucurie. Acestei campanii i s-a alăturat ca partener și Green PC Ambalaje, care a realizat cutiile în care vor fi ambalate cadourile care urmează să ajungă la 1.300 de familii nevoiașe din 26 de județe ale țări.

Printre beneficiari se numără și 50 de familii din județul Buzău, identificate de voluntarii Crucii Roșii pentru care un astfel de ajutor, care este mai mult decât bine venit în prag de Sărbători, într-un an atât de dificil. Fiecare pachet va conține alimente ce asigură necesarul de bază pentru o familie formată din trei membri, pentru două săptămâni. Este vorba de făină, mălai, ulei,  orez, bulion, griș, paste făinoase, conserve de carne, supă la plic, lapte UHT, biscuiți, conserve de fructe și alte alimente greu perisabile.

 

În fiecare din cele 26 de județe vor fi împărțite câte 50 de astfel de Cutii cu Bucurie, care vor fi aduse direct la ușa beneficiarilor de către voluntarii de la Crucea Roșie.

Inițiativa organizării acestei acțiuni aparține Carrefour România, al cărei reprezentant, Anca Damour, a declarat că „în calitatea noastră de furnizori de bunuri esențiale, ne dorim să facem accesibile alimentele cât mai multor oameni. A putea oferi hrană pentru a ajuta aceste familii aflate în dificultate, înseamnă a-i ajuta să se simtă mai puțin vulnerabili și a le satisface o nevoie de bază, ambele, aspecte atât de importante pentru o viață normală. De mulți ani deja, ne alăturăm eforturilor Crucii Roșii și continuăm să fim ghidați de puterea solidarității în fața greutăților. De această dată, punem umărul împreună, pentru ca cele 1300 de familii beneficiare ale Cutiei cu Bucurie să depășească situația dificilă în care se află și să le dăm încredere să meargă înainte”.

 

Totodată, directorul general al Cruci Roșii din România, Ioan Silviu Lefter, a precizat că „familiile din comunitățile vulnerabile, și așa greu încercate de lipsuri materiale, trec în această perioadă de pandemie prin cele mai dificile momente. Aceste familii se luptă tot mai mult cu sărăcia, iar asigurarea hranei zilnice a devenit cea mai mare provocare pentru ei.  Am primit cu bucurie inițiativa partenerului nostru tradițional, Carrefour România, de a le veni în ajutor cu pachete generoase cu alimente de bază. Suntem onorați să avem alături de noi parteneri generoși și implicați în problemele comunității”.

Acesta a mai adăugat că debutul crizei Covid-19 a prins România într-o situație nu prea bună din punct de vedere al calității vieții, iar pandemia nu a făcut decât să acutizeze criza economică și socială. „Efectele sociale imediate ale crizei sunt schimbări majore ale relaţiilor dintre oameni, ale modului de viaţă şi ale calităţii vieţii lor, o societate sărăcită şi mai polarizată, dar şi o creştere vizibilă a conștiinței naţionale de sine”, a adăugat Lefter.

 


Adaugati un comentariu


 

*