Cutia cu Bucurie ajunge la peste 1.000 de familii defavorizate din întreaga țară

2 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Este vorba de un proiect ce își propune să asigure necesarul de hrană pentru cel puțin două săptămâni pentru familiile cu trei membri.

 

Pornind de la rezultatele unui studiu care arată că peste 33% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei şi peste 150.000 de copii adorm flămânzi, Carrefour România a demarat un proiect umanitar cu sprijinul Green PC Ambalaje și al organizației Salvați Copiii. Denumit Cutia cu Bucurie, acesta își propune să  asigure necesarul de hrană pentru cel puţin două săptămâni, pentru o familie cu 3 persoane, care nu dispune de posibilitățile materiale pentru a-și asigura o alimentație corespunzătoare. Astfel, Carrefour România a pus la dispoziție kit-uri de hrană ce conțin alimente de bază precum ulei, făină, mălai, orez, zahăr, griş, paste, bulion, biscuiţi, lapte, cereale, conserve de fructe și conserve de carne, în timp ce  Green PC Ambalaje a realizat cutiile speciale în care aceste alimente vor ajunge la beneficiari. Acestea au un design deosebit și sunt inscripționate cu mesaje menite să aducă zâmbetul pe buzele membrilor celor peste 1.000 de familii din 15 județe la care vor ajunge.

Cutiile au fost asamblate de voluntari în toate magazinele Carrefour din țară, printre care s-au numărat și ambasadori ai organizației Salvați Copiii. Implicarea organizației nu se oprește aici, echipele Salvați Copiii urmând să distribuie în țară cele peste 1.000 de pachete cu alimente.

 

Gabriela Alexandrescu

Echipele sunt formate din asistenţi medicali şi asistenţi sociali, ce susţin mamele, gravidele şi copiii sub 5 ani, în cadrul programului „Sănătatea mamei şi a copilului în zonele rurale defavorizate”. Aceștia cunosc cel mai bine comunitățile și astfel au ajutat și la identificarea familiilor care au cea mai mare nevoie de acest ajutor. Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației umanitare, a precizat că ajutorul oferit familiilor în dificultate contribuie și la dezvoltarea armonioasă a copiilor, începând din perioada de sarcină a mamei şi continuând cu perioada copilăriei timpurii. Cu atât mai mult, aceste familii au nevoie de sprijin, ținând cont și de contextul pandemiei de Covid-19, care „constituie un risc crescut pentru femeile însărcinate, nou-născuţii şi copiii de vârste şcolare din comunităţile vulnerabile, cu acces îngreunat la servicii medicale şi sociale”, după cum a mai precizat Gabriela Alexandrescu.

 

Anca Damour

Despre acest proiect, Anca Damour, executive board member în cadrul Carrefour România, spune că se încadrează în filozofia globală Act For Food, promovată de companie, conform căreia generaţiile tinere trebuie să le spună părinţilor că astăzi mănâncă mai bine decât ieri.

În România există însă familii vulnerabile care nu au acces la alimentaţie corespunzătoare, care se confruntă cu fenomenul de malnutriţie şi ai căror copii au nevoie de hrană pentru a putea învăţa. Prin acest demers, le stăm alături oferindu-le necesarul de alimente pentru debutul anului şcolar, ajutându-i, astfel, să-şi păstreze energia pentru lecţii şi să se bucure de un nou început. În următoarele zile, cu ajutorul partenerilor noștri, vom livra peste 14.000 de produse greu perisabile, ce vor ajunge la familii dezavantajate din toată ţara. Acestea sunt ambalate în peste 1.000 de kituri care vor ajunge în 15 județe din țară, asigurând necesarul de hrană pentru cel puțin două săptămâni în cazul unei familii formate din trei persoane” a declarat reprezentanta Carrefour România.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*