Finanțistul Valentin Orșa, noul președinte-director general al CJAS Buzău

27 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Printr-o decizie a președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, începând de astăzi, acesta o înlocuiește pe Meluța Florea, care revine pe postul de director economic, ocupat până în iunie când a fost propulsată șefă a instituției.

 

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău are, de astăzi, un nou președinte-director general. Acesta este finanțistul Valentin Orșa, detașat la CJAS Buzău în urmă cu ceva timp și numit cu delegație, începând de astăzi, în funcția de președinte-director general, prin ordin al președintelui CNAS.

Tot de astăzi, interimatul Meluței Florea, care ocuăa această funcție din iunie, încetează, aceasta revenind pe postul ocupat anterior, de director economic al instituției.

Valentin Orșa a ocupat de-a lungul timpului diverse funcții de conducere în cadrul Fiscului buzoian, iar din 2017 până în primăvara acestui an a fost chiat șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău.

Detașarea sa în cea mai importantă funcție a „băncii sistemului medical” buzoian vine ca o soluție de „avarie” a conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în condițiile în care în perioada stării de alertă nu se organizează concursuri pentru ocuparea funcțiilor publice. În acest fel, conducerea centrală vrea să liniștească scandalurile care au perturbat în ultimul timp activitatea instituției buzoiene care, din cauza numeroaselor plângeri și reclamații atât din interior cât mai ales din exterior a devenit scena unor controale perpetue și chiar a unor cercetări penale.

Aducerea unei persoane din afara instituției la conducere, care se presupune că nu are niciun fel de relații sau de interese cu angajații sau cu furnizorii serivicilor de sănătate decontate de CJAS, pentru a se reinstala liniștea atât în interiorul cât și în exteriorul instituției, pare să fi fost singura soluție găsită de autoritățile centrale în această perioadă, în care întregul sistem de sănătate este sub o presiune fără precedent, din cauza pandemiei.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Jobs, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*