Crucea Roșie din România a trecut la utilizarea semnăturii electronice

22 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Soluția digitală este implementată la nivelul filialei din București și al tuturor filialelor din țară, iar decizia a fost luată și ca o măsură de respectare a regulilor de protecție în contextul pandemiei.

 

Crucea Roșie din România a anunțat că a implementat la nivelul tuturor filialelor din țară o soluție digitală care să reducă din costurile alocate gestionării documentelor pe suport de hârtie, soluție care s-a dovedit necesară și în contextul pandemiei, ce impune respectarea unor reguli de distanțare socială.

Astfel, Crucea Roșie a trecut la utilizarea semnăturii electronice calificate, mutându-și astfel toate fluxurile de avizare și semnare a documentelor, în mediul digital. Decizia a fost luată după o analiză a costurilor pe care le presupunea semnarea și gestionarea documentelor redactate pe suport de hârtie, ajungându-se la concluzia că implementarea unui sistem de semnătură electronică este o soluție mai economică și mai eficientă.

Procesul de transformare digitală vizează diverse tipuri de documente, cum ar fi documentele administrative şi operaţionale, cât şi documentele de resurse umane.

 

Ioan Silviu Lefter

Documentele care vor purta semnătura electronică certificată folosită de Crucea Roșie au valoare legală, acest tip de semnătură fiind echivalentul juridic al semnăturii olografe, aplicată pe documentele de suport de hârtie.

Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii spune că, „în primul rând, ne-am dorit eficientizarea activităţilor şi îmbunătăţirea comunicării între personalul nostru din sediul central şi cel din ţară. În al doilea rând, regulile de distanţare socială impuse de pandemie au contribuit la decizia de a implementa o soluţie de semnare electronică a documentelor. Singura soluţie care să ofere sută la sută valoare legală documentelor semnate, costuri mai mici, eficienţă crescută şi suport tehnic rapid este soluţia furnizată de certSIGN care ne-a ajutat să digitalizăm procesele cheie ale organizaţiei. Suntem recunoscători, pentru că a venit în întâmpinarea nevoilor organizaţiei noastre şi ne-a oferit această soluţie sub formă de donaţie”.

 

Adrian Floarea

Așadar soluția digitală pentru semnarea documentelor a fost implementată gratuit de certSIGN, care este la acest moment principalul producător şi dezvoltator de soluţii de criptare din România. Donația a fost făcută în semn de recunoștință pentru eforturile pe care voluntarii Crucii Roșii le fac în sprijinul comunității.

Cu acest prilej, Adrian Floarea, managerul certSIGN, a declarat că „permanent, Crucea Roşie Română şi voluntarii săi sunt în prima linie a asistenţei umanitare, iar noi am ales să le fim alături, răspunzând nevoilor de transformare digitală şi eficientizare pe care reprezentanţii instituţiei le-au identificat, cu o soluţie de semnătură electronică matură, robustă şi sigură. Cred că acest prim parteneriat marchează începutul unei colaborării extinse dintre certSIGN şi Crucea Roşie Română”.

La scurt timp după ce filialele au început să utilizeze semnătura electronică s-a constatat că s-au redus substanţial timpul de generare, semnare, expediere a documentelor, costurile asociate acestor activităţi şi consumul de hârtie.

 


Adaugati un comentariu


 

*