Crucea Roșie Buzău, din nou în sprijinul personalului medical și al pacienților internați

29 iulie 2020 | 0 comentarii |

O nouă donație constând în măști și mănuși de protecție, săpun și dulciuri a ajuns astăzi la Spitalul Județean de Urgență.  

 

Implicată încă de la începutul pandemiei în activități de sprijinire a unităților sanitare din județ, cât și a persoanelor din categorii vulnerabile, Crucea Roșie Buzău a fost din nou alături de personalul medical și pacienții Spitalului Județean de Urgență, printr-o donație consistentă.

Cu sprijinul numeroșilor agenți economici, organizații non-profit sau al persoanelor fizice care s-au alăturat demersului organizației umanitare de a veni în ajutorul celor din prima linie și au donat diferite materiale sau sume de bani, astăzi a fost posibilă o nouă donație constând în măști chirurgicale FFP2, mănuși chirugicale, săpun și dulciuri.

Conducerea unității medicale a mulțumit Filialei Buzău a Crucii Roșii și tuturor celor care au făcut posibile donațiile atât de utile în această perioadă dificilă marcată de pandemia de coronavirus.

 

Până acum, Crucea Roșie Buzău a donat spitalelor din județ și medicilor de familie peste 5.000 de măști de protecție, 10.000 de perechi de mănuși și 5.000  de halate. De asemenea, personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență și de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat a beneficiat, în această perioadă și de „donații dulci”, constând în prăjituri, croissante, băuturi răcoritoare și apă minerală, oferite de mai mulți agenți economici din județ, care să-i ajute să treacă mai ușor peste dificultățile acestei perioade.

Nu în ultimul rând, peste 1.000 de persoane din județ, aflate în izolare la domiciliu, au beneficiat de consiliere psihologică prin intermediul Crucii Roșii buzoiene.

Floarea Bîrzu, directorul filialei Buzău, a precizat că „acest gen de acțiuni vor continua și în perioada următoare, atât cât va fi nevoie, până la ridicarea pandemiei, dar nu vor fi ignorate nici celelalte acțiuni de ajutorare a persoanelor vulnerabile”.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*