Viață modernă

Odată cu „viața modernă”, pe care nu ne-o mai imaginăm fără internet, rețele sociale și device-uri din ce în ce mai sofisticate, aceasta este prezentă tot mai des și în glumele care circulă mai ales pe rețelele sociale.

 

Ca urmare a vieții moderne se întamplă…

1.Să tastezi din greșeală parola la cuptorul cu microunde.

2.Să nu mai fi jucat Solitaire cu cărți adevărate, de ani de zile.

3.Să deții o listă cu 15 numere de telefon ale celor 3 membri ai familiei.

4.Să comunici prin YM cu partenerul care lucrează la biroul de vis-à-vis.

5.Să ții legătura doar cu prietenii care au adresă de email.

6.Să răspunzi la telefonul de acasă într-o manieră specifică, de birou.

7.Să suni de acasă și să formezi din obișnuință „0” pentru a obține o linie externă.

8.Să lucrezi la același birou timp de patru ani, pentru trei firme diferite.

10.Să citești această listă și să continui să zâmbești și să dai din cap.

11.Să dorești să trimiți această listă tuturor prietenilor virtuali, de îndată ce ai citit-o.

12.Să primești această glumă de la un prieten cu care nu mai vorbești de mult, cu excepția glumelor pe care ți le trimite prin net.

13.Să fii prea ocupat pentru a observa că punctul nr. 9 nici nu există…

***

Viaţa modernă nu ne mai permite să investim timp pentru citirea de cărţi bune.

De aceea, s-a făcut un scurt rezumat al câtorva cărţi clasice, care vă va permite sa fiţi considerat un intelectual.

Madame Bovary”- Gustave Flaubert (778 pagini): O femeie care își înșela soțul cu cofetarul, lăptarul, poștașul, farmacistul, proprietarul unei prăvălii de obiecte de croitorie, un vecin bogat, intra în depresie, înghite otravă și moare.

Război și Pace” – Tolstoi (1200 pagini): Un tânăr nu vrea să meargă la razboiul unde Napoleon cucerește Moscova pentru că e îndrăgostit. Prietena tânărului se căsătorește cu altul.

În căutarea timpului pierdut” – Marcel Proust (1600 pagini): Un tânăr astmatic suferă de insomnii pentru că mama lui nu-l săruta înainte de culcare. A doua zi (pag. 486, vol 1) el mănânca o prăjitura și scrie o carte. În aceeași seară (pag. 1344, vol 4) are o criză de astm pentru că prietena lui refuză să-l sărute. Totul se termină cu un mare bal (vol. 7), când sunt cu toții deja bătrâni.

Romeo și Julieta” – William Shakespeare (268 pagini): Un tânăr și o tânără se îndrăgostesc, dar familiile lor declară că asta e o dragoste interzisă. Cele două familii se luptă între ele cu cruzime și sunt multe victime. Un preot are o idee tâmpită și tânara pereche de îndrăgostiți moare când beau otravă în loc de somnifer.

Oedip rege” – Sofocles (620 pagini): Un nebun nu ascultă de spusele unui orb, își omoară tatăl și-și mănâncă mama, după ce-i scoate ochii. Din această cauză, după câteva sute de ani au apărut psihoanaliștii care-ți dovedesc că tu mergi pe aceeași cale și îți scot ochii la fiecare întâlnire.

Othello” – William Shakespeare (440 pagini): Un rege paranoic are un bastard de prieten care se supără pe el pentru că nu-i dă un job de funcționar public și, ca să se răzbune, îl convinge că nevastă-sa îl inșeală. Regele îl crede și o omoară pe regină. Imediat după accea descoperă ca ea nu l-a înșelat, îl arestează pe ticălos și se sinucide.

*Acum că ați economisit cel putin 500 de lei și timpul necesar pentru citirea a peste 5000 de pagini, puteți citi liniștit ziarul sau să continuați să mișcați mous-ul, fără mustrări de conștiință.

 

 


Categorii: Lifestyle, Umor

Adaugati un comentariu


 

*