Zâmbete dacice

3 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Strămășii noștri daci sunt prezenți în numeroase mărturii istorice, dar și în folclorul românilor și în numeroase glume, bancuri și anecdote fără legătură cu adevărul istoric. Iată câteva dintre acestea:

 

Profesorul de istorie întreabă elevii în clasă:

– Ce au făcut dacii când au trecut Dunărea?

– Si-au uscat hainele, a răspuns un elev.

– Ce aflau migratorii de la daci ?

– În timpul invaziilor, migratorii ajunşi în Dacia îi întrebau pe localnici: „Voi de unde sunteţi?” și ei răspundeau „ D’aci!”

***

Arheologii germani au săpat în pământ, iar la adâncimea de 200 de metri au găsit cupru. Au tras concluzia că strămoşii lor foloseau internet prin cablu.

Au săpat americanii  în pământ, iar la vreo 300 de metri adâncime au găsit sticlă. Au stabilit că strămoşii lor foloseau internet prin fibră optică.

Au săpat şi românii în pământ şi au ajuns la adâncimea de 200 de metri, apoi la 300 de metri, fără să găsească nimic. După vreo 1.000 de metri s-au oprit şi au tras concluzia că strămoşii noştri, dacii, foloseau internet prin wireless.

***

Traian îl întâlnește în sfârșit pe Decebal:

– Nu fi așa încruntat, lasă că o să vă construim șosele pietruite.

Decebal se înnegurează.

– Și poduri frumoase.

Decebal tace încăpățânat.

– Și temple cu statui… Hai, mai Decebal, zi și tu ceva…

– Barză, brânză, mânz, dârz, viezure, cușmă, brad.

***

Dacii au fost de mai multe feluri:

Gândaci, adică dacii gânditori care, din cauza obiceiului de a gândi deveniseră foarte periculoşi, așa că au fost transformaţi de către niște vrăjitori răi în gâze, sub care formă îi putem întâlni și azi, mai ales prin blocurile vechi.

Răspândaci, care, de asemenea, se mai pot întâlni și în prezent, răspândiţi difuz prin masele populare, în rândurile cărora răspândesc de obicei zvonuri.

Aplaudaci, aceștia erau foarte numeroși până prin 1989, după care s-au reprofilat în oameni de afaceri.

Cotcodaci, acest grup era foarte redus numeric la început, alcătuind ceea ce azi numim bârfitori de ambele sexe. Între timp, urmașii lor s-au înmulțit considerabil și-i găsim în număr mare, ba stând toată ziua pe la porți și trăncănind, ba prin cârciumi, arătând că sunt născuți în vremuri de secetă, prin aplecarea ce o au și către băuturile alcoolice.

 

*Această rubrică este una de umor/bancuri/pamflet. Orice asemănare cu personje reale este pur întâmplătoare.  

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*