Semintele, scut natural pentru sanatatea inimii

28 februarie 2015 | 0 comentarii |

Cele mai eficienta in acest sens se dovedesc a fi semintle de dovleac, cele de in si cele de floarea-soarelui.

 

seminte de dovleacAlimentatia echilibrata este unul dintre factorii importanti de care trebuie sa se tina seama pentru evitarea aparitiei afectiunilor cardiace. Specialistii recomanda, in acest acop, ca din dieta sa nu lipseasca semintele, fie adaugate ca ingredient in mancare, fie consumate ca atare. Aceasta, pentru ca s-a dovedit ca semintele, in special cele de dovleac, de floarea soarelui si de in, au un rol important in a proteja inima si sistemului circulator, reducand considerabil riscul aparitiei unor afectiuni cardiace.

Astfel, despre semintele de dovleac s-a dovedit ca imbunatatesc circulatia sangelui, acestea fiind de altfel folosite in scop terapeutic inca din cele mai vechi timpuri. Sunt bogate in vitaminele A, B si C, precum si in minerale ca fosfor, calciu, potasiu, fier si magneziu, avand totodata, in componenta, proteine si acizi grasi Omega 3. Datorita acestor compusi, au proprietatea de a reduce nivelul colesterolului rau, impiedicand depunerea acestuia pe vasele sanguine si mentinand astfel o buna circulatie a sangelui. Pentru prevenirea afectiunilor cardiace, fitoterapeutii recomanda o cura de o luna cu seminte de dovleac, in cursul careia se  consuma zilnic in jur de 80 de seminte crude. Tratamentul poate fi urmat de doua-trei ori pe an.

 

seminte floarea soareluiIn cazul semintelor de in, cercetatorii in nutritie au stabilit ca acestea contin de trei ori mai multi acizi grasi Omega 3 decat pestele, ceea ce le face sa fie un important ingredient in reducerea colesterolului rau. Intrucat contin vitamine, minerale, fibre si fitoestrogeni, semintele de in previn formarea cheagurilor de sange, reduc colesterolul rau si scad valoarea tensiunii arteriale. Pot sa elimine riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare daca sunt administrate cate una-doua capsule cu seminte de in pe zi, timp de o luna. Comprimatele cu pulbere de in se pot procura din magazinele naturiste, iar pentru a sa profita la maxim  de beneficiile acestor seminte, pot fi adaugate in salate, ori consumate ca atare sau cu iaurt.

Vitaminele A, E, K, mineralele si acidul linoleic din compozitia semintelor de floarea-soarelui au proprietati energizante. In plus, scad nivelul grasimilor din sange si normalizeaza tensiunea arteriala, ajutand la prevenirea crizelor cardiace. Se recomanda consumul zilnic a 100 de grame de seminte de floarea-soarelui, neprajite. In stare cruda, semintele isi pastreaza mult mai multe dintre substantele nutritive si au un continut mai mic de sare.

 


Adaugati un comentariu


 

*