228 de proiecte, programe și campanii, în cursa pentru Gala Societății Civile 2024

20 aprilie 2024 | 0 comentarii |

Bucureștiul aduce și anul acesta cele mai multe proiecte în competiție, urmat la mare distanță de județele Cluj și Ilfov. Prima etapă de jurizare are loc pe 19 aprilie, iar a doua, în perioada 13-24 mai. Căștigătorii vor fi premiați la Gala care va avea loc pe 20 iunie.  

 

Gala Societății Civile, un proiect The Institute care promovează activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din România, a înregistrat anul acesta 228 înscrieri în competiție, dintre care 192 de proiecte, 24 de programe și 12 campanii sociale de comunicare implementate în 2023.

Bucureștiul rămâne fruntaș la înscrieri, aducând și anul acesta cele mai multe proiecte în competiție – 134, dar a avut mai puține proiecte decât anul trecut, când organizațiile neguvernamentale din Capitală au înscris 171 de proiecte.

O creștere relevantă are însă Clujul, care anul acesta a înscris în competiție 33 de proiecte, aproape dublu față de anul trecut când a participat cu 19 proiecte.

Locul trei în topul celor mai multe înscrieri este ocupat de județul Ilfov, cu 9 proiecte.

Topul înscrierilor continuă cu județele Brașov, Iași, Dolj și Prahova, fiecare cu 4 până la 7 proiecte, iar pentru județele Brăila, Suceava, Timiș, Constanța, Mureș, Teleorman, Vrancea, Alba, Bacău, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Galați, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea și Vaslui au fost înregistrate între 1 și 3 proiecte.

 

Din cele 228 proiecte, programe și campanii de comunicare depuse în competiția Gala Societății Civile 2024, 101 au avut acoperire națională, 63 locală, 30 județeană, 21 regională și 13 internațională.

Cele mai multe inițiative au fost înscrise în secțiunile: Tineri de Bine28, Incluziune socială26, Educație  și Învățământ 25, urmate îndeaproape de secțiunile Programe și Sănătate, care ocupă și ele un loc important în competiție, fiecare având câte 24, respectiv 23 de proiecte.

În ceea ce privește forma de organizare, 147 participanți unici au înscris 228 proiecte în competiție, astfel: 4 agenții de comunicare și companii au înregistrat tot atâtea înscrieri, 3 grupuri de inițiativă au participat cu 5 proiecte, 135 de organizații neguvernamentale au aplicat 211 proiecte, urmate de 5 persoane fizice care au înscris un total de 8 proiecte.

 

Proiectele înscrise la cea de-a 22-a ediție a Galei Societății Civile vor fi evaluate de peste 72 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit și reprezentanți ai sectorului privat. Evaluarea proiectelor se realizează în două etape:

Etapa I de jurizare durează până pe 19 aprilie 2024 și presupune jurizarea proiectelor din cadrul fiecărei secțiuni din categoriile A, B și stabilirea ierarhiei și a câștigătorilor;

Etapa II de jurizare se desfășoară între 13-24 mai 2024 și își propune să jurizeze proiectele câștigătoare ale Premiului I de la secțiunile Categoriei A pentru stabilirea câștigătorului Marelui Premiu al Galei Societății Civile 2024. În această etapă va avea loc și stabilirea câștigătorilor Premiilor pentru Impact Social, dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic al GSC.

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Festivității de Premiere Gala Societății Civile 2024 care va avea loc pe 20 iunie.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*