30 de camere web supravegheaza non-stop Spitalul Municipal Rm.Sarat

8 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Investitia a costat 20.000 de lei si face parte din programul de modernizare in vederea acreditarii unitatii medicale.

 

30 de ochi electronici vor veghea, zi si noapte, Spitalul Municipal Rm. Sarat dupa ce, zilele trecute, unitatea medicala a inaugurat instalatia de supraveghere video pentru care a cheltuit 20.000 de lei.

Pentru ca medicii de la Urgenta sa nu mai fie agresati, jigniti si impiedicati de anumiti pacienti si apartinatorii acestora sa-si faca datoria, dar si pentru ca furturile din unitatea medicala sa devina amintire, conducerea Spitalului Municipal Rm. Sarat a instala 30 de camere de supraveghere.

Acestea au fost montate atat la intrarile in spital, la camerele de garda, dar si in interiorul spitalului si in exteriorul acestuia, in scopul protejarii cadrelor medicale si a pacientilor. Nu de putine ori, mai ales noaptea, la urgente, medicii au fost agresati, jigniti, impiedicati sa-si faca datoria fata de bolnavi. In plus, de mai multe ori au existat furturi intre bolnavi, iar anul acesta au fost sparte in mai multe randuri vestiarele angajatilor, din care s-au furat obiecte persoanle. In acest context, se impunea instalarea camerelor de supraveghere”, a precizat jr. Adrian Danielescu, managerul unitatii medicale ramnicene, mentionand ca investitia a fost realizata din surse proprii.

Instalatia de supraveghere a fost inaugurata saptamana trecuta si va functiona non-stoop, 24 de ore din 24, sapte zile din sapte.

Managerul Spitalului ramnicean mai spune ca investitia „face parte din programul de reabilitare si modernizare al unitatii medicale, asa cum au fost si investitia de un milion de euro in ambulatoriul de specialitate, modernizarea unor sectii si achizitionarea de aparatura de inalta performanta, acreditarea laboratorului de analize, modernizarea si reabilitarea subsolului si a spatiilor pentru vestiare precum si alte lucrari care pe de o parte ofera conditii mai bune de desfasurare a actului medical, pe de alta parte asigura o mai mare siguranta si un confort sporit pacientilor, atat in ambulatoriul de specialitate integrat cat si in sectiile in care sunt internati, si nu in ultimul rand speram sa contribuie la punctajul pe care unitatea medicala il va obtine la evaluarea pentru acreditare”.

Conducerea unitatii medicale si corpul medical spera sa spitalul sa obtina  o trepta superioara (sa treaca de la gradul IV la gradul III), ceea ce va insemna si o finantare mai buna pentru cazurile medicale rezolvate.


Categorii: IT & C, Medici, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*