300 de studenti medicinisti, pregatiti in Spitalul Sf. Pantelimon

6 august 2015 | 0 comentarii |

Printr-un proiect european, studentii bucuresteni vor putea efectua stagii de practica in Chirurgie generala, Chirurgie ginecologica, ATI si Neonatologie in unitatea medicala si vor fi consiliati si in alegerea viitoarei cariere.

 

Conferinta de lansare a proiectelor

Conferinta de lansare a proiectelor

Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” din Bucuresti a lansat, zilele acestea, doua proiecte confinantate din fonduri europene, prin care 300 de studenti bucuresteni medicinisti sunt ajutati sa faca practica in specialitatile Chirurgie generala, Chirurgie ginecologica si ATI.

Proiectul este cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si are ca obiectiv principal „cresterea gradului de ocupare si cresterea adaptabilitatii la primul loc de munca relevant, prin facilitarea tranzitiei de la scoala la activitatea profesionala pentru 300 de studenti la medicina prin organizarea de stagii de practica profesionala in cadrul spitalului”.

Totodata, prin „Programul de stagii de practica in chirurgie generala si ginecologica si consiliere pentru studenti la medicina”, care se deruleaza in perioada 1 iulie-30 noiembrie 2015, se asigura consiliere in alegerile pe care studentii le vor face in cariera, sub directa indrumare a unor psihologi si consilieri profesionisti. Activitatea de consiliere si orientare profesionala se va desfasura pe toata durata celor 5 luni de implementare a proiectelor, care au o valoare totala de 500.000 de euro.

 

Sf. PantelimonManagerul spitalului, Gheorghe Popescu a precizat ca unitatea sanitara a accesat mai multe proiecte europene, unul pe Chirurgie generala si Chirurgie ginecologica si altul pe Anestezie si Terapie Intensiva lansate in aceasta saptamana, iar un al treilea, in specialitatea Neonatologie.

Activitatea practica se va desfasura in perioada vacantei de vara 2015, iar in realizarea acestui program de practica s-a plecat de la premiza ca toti studentii medicinisti au obligatia sa efectueze in fiecare vacanta de vara un stagiu de practica obligatoriu, cu durata de 3 saptamani, intr-un spital universitar, fiecare student avand posibilitatea sa isi aleaga sectia sau spitalul unde va desfasura aceasta pregatire.

Pentru cresterea motivatiei studentilor de a se implica si de a invata cat mai mult, acestora li se vor oferi subventii de o mie de lei pentru stagiile de practica, iar la absolvirea acestora, cei mai buni studenti vor primi ca premiu un stagiu de pregatire de 5 zile in Spania sau in Franta.

 

UPUPrin implementarea acestor proiecte se urmareste imbunatatirea oportunitatilor de efectuare a stagiilor de practica profesionala pentru studentii Facultatii de Medicina din Bucuresti, prin crearea unei retele de minim 6 spitale universitare din capitala.

Spitalul Clinic de Urgenta „Sfantul Pantelimon” are o experienta de peste 40 de ani in organizarea stagiilor de practica pentru studenti si ofera, anual, locuri de practica pentru peste 100 de studenti la medicina, fiind in acelasi timp, un important formator de resurse umane in domeniul medical.

Prin Unitatile de Primiri Urgente, spitalul primeste, anual, peste 100. 000 de pacienti si asigura asistenta medicala locuitorilor Cartierului Pantelimon, dar si pentru Autostrada Soarelui si alte judete limitrofe.

In acest an, Primaria Sectorului 2 a alocat spitalului 5.890.000 de lei, pentru lucrari de reabilitare si reparatii capitale si pentru extinderea Unitatii de Primiri Urgente. 


Adaugati un comentariu


 

*