Oportunitati de studiu si angajare pentru neurochirurgii rezidenti

Acestea vin din partea echipei medicului Sergiu Stoica, prin programul Brain Careers, derulat de clinica pe care acesta a infiintat-o.

 

segiu stoica brain instituteMedicul neurochirurg Sergiu Stoica, cel care a pus la inceputul acestui an bazele clinicii Brain Institute, specializata in neurochirurgie minim invaziva, doreste sa isi completeze echipa si sa acorde totodata o sansa tinerilor colegi din bransa de a-si aprofunda studiile si de a face parte din echipa de medici din cadrul clinicii care au realizat deja cateva operatii ce au ajuns subiect principal in emisiunile de stiri precum si in presa scrisa si on-line. Este vorba de prima operatie pe creier efectuata in Romania, in cadrul careia pacienta a fost trezita din anestezie si a stat de vorba cu medicii care efectuau interventia, precum si de operatia de extirpare a tumorii pe creier la care a fost supus solistul Leo Iorga, pe care alti medici au refuzat sa-l opereze din cauza riscului ridicat ca pacientul sa paralizeze. In ambele cazuri, paciantii au putut pleca acasa doar dupa cateva zile fara ca nimic sa tradeze faptul ca fusesera supusi unor interventii atat de dificile. Aceasta datorita tehnicii de neurochirurgie minim invaziva paracticate in cadrul clinicii, tehnica ce perimte interventii pe creier fara a fi nevoie de practicile clasice in urma carora pacientii se aleg cu cicatrice vizibile la nivelul scalpului, nemaivorbind de perioada mult mai indelungata de recuperare.

 

poza-art-neurochirurgieRecent, Spitalul Monza care gazduieste clinica Brain Institute, a anuntat lansarea unui program adresat tinerilor medici neurochirurgi, care vor avea astfel sansa sa faca parte din echipa condusa de dr.Sergiu Stoica sau sa obtina un ajutor financiar pentru a-si putea aprofunda studiile. Este vorba de programul Brain Career in care se poate inscrie orice rezident neurochirurg, in perioada 12-20 iunie. In acest scop este necesar ca rezidentii sa trimita un CV si o scrisoare de intentie pe adresa careers@braininstitute.ro, sau sa completeze formularul on-line ce poate fi gasit pe site-ul clinicii, la sectiunea „cariere”. Apoi, in perioada 20-27 iunie vor avea loc interviuri socio-profesionale cu reprezentantii echipei Brain Institute, iar pe baza acestora vor fi selectati zece rezidenti, care vor intra in programul desfasurat in perioada 30 iunie – 31 iulie. Intre 1 si 18 august se va face o evaluare in urma careia se vor oferi trei premii in bani dedicate studiului (decontare abonamente publicatii de specialitate, deplasari in strainatate pentru cursuri etc.): 2.500 de euro pentru locul I, pentru locul II sunt alocati 1.500 de euro, iar 1.000 de euro vor fi oferiti ocupantului locului III, castigatorii urmand a fi anuntati pe 19 august. Totodata, castigatorul locului I va avea oportunitatea de a se angaja la Brain Institute Romania.

 

Neurochirurgii Mihai Craciun (staing) si Sergiu Stoica (centru), la finalul operatiei

Neurochirurgii Mihai Craciun (staanga) si Sergiu Stoica (centru), la finalul operatiei lui Leo Iorga

Referindu-se la acest program, medicul Sergiu Stoica, seful echipei de neurochirurgi de la clinica privata a declarat ca „neurochirurgia moderna este compusa din mai multe subspecialitati. Dupa modelul clinicilor universitare din America de Nord, imi doresc sa avem in echipa cel putin cinci neurochirurgi, experti pe o anumita patologie vascular, tumori profunde, oncologie, functional, spinal etc. De asemenea, ne dorim ca Brain Institute sa devina cel mai important centru de educatie pentru tinerii neurochirurgi din Europa de Est, iar prin acest program dorim sa le oferim o sansa tinerilor neurochirurgi”.


Adaugati un comentariu


 

*