40 de posturi in spitalele din Buzau, la rezidentiatul din noiembrie

8 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Cele mai multe posturi pentru care s-au inscris rezidentii sunt in  specialitatile „farmacie” si „medicina de familie”, iar Spitalul Judetean este cel mai solicitat.

 

Cele mai multe posturi pentru Buzau au fost oferite de Spitalul Judetean de Urgenta la rezidentiatul din noiembrie

Ministerul Sanatatii a publicat, asa cum Sanatatea Buzoiana a anuntat inca de sambata, listele cu locurile si posturile scoase la concursul de rezidentiat din 25 noiembrie.

Tinerii medici au astfel la dispozitie, in cele sase centre universitare care organizeaza concurs (Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova  si Targu Mures),  2.553 de locuri, cele mai multe fiind alocate domeniului medicina – 2.211(din care medicina de familie se afla in top cu 128 de locuri, iar la coada listei se afla medicina sportiva cu un singur loc), urmata de medicina dentara – 248 si farmacie – 94, cele mai multe locuri fiind in centrul Universitar Bucuresti – 524.

Cele 1.084 de posturi scoase la concurs in sesiunea din noiembrie 2012 au fost repartizate pentru examen pe aceleasi centre universitare, in top fiind Capitala, cu 424 de posturi destinate judetelor arondate, urmata de Iasi – 243 de posturi, Cluj – 151 de posturi, Craiova – 137 de posturi si Targu Mures – 129 de posturi.

 

Oferta bogata la spitalele buzoiene si la Ambulanta

 

Absolventii care doresc sa ocupe un post/loc in Buzau vor sustine examenul de rezidentiat in centrul universitar Bucuresti, unde se impart  posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanța, Dambovita, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si  locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

Spitalele buzoiene au o oferta bogata, de 40 de posturi, ceea ce arata cat de mare este lipsa de medici cu care se confrunta.

Cele mai multe posturi sunt disponibile in specialitatea medicina de familie, pentru care Serviciul Judetean de Ambulanta – 5 posturi, si farmacia, pentru care exista cate un post la Spitalul Sapoca, Maternitatea Buzau (Spitalul Judetean de Urgenta), TBC – Contagioase (SJU), Spitalul Municipal Rm. Sarat si Spitalul de Boli Cronice Smeeni (circuit inchis).

Dupa cele doua specialitati urmeaza medicina interna si psihiatria – cate 4 posturi, neonatologia si ATI cu cate 3 posturi, boli infectioase, psihiatria pediatrica, medicina de laborator, medicina de urgenta (UPU-SMURD) si diabet zaharat-nutritie-boli metabolice cu cate 2 posturi, iar cate 1 post s-a oferit celor care doresc sa se specializeze in epidemiologie, pediatrie, oncologie medicala, chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva, cardiologie si radiologie – imagistica.

Cele mai bogate oferte se regasesc la Spitalul Judetean de Urgenta (16 posturi) si la Spitalul Municipal Rm. Sarat si Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca (cate 7 posturi).

 

Locurile in a doua specialitate, din nou suplimentate

 

Pentru a doua specialitate au optat mi multi medici buzoieni din Maternitate

Cu numai cateva zile inainte de inceperea programului de pregatire pentru a doua specialitate medicala in regim de taxa, Ministerul Sanatatii a suplimentat numarul de locuri in doua centre universitare – Timisoara si Cluj-Napoca.

Potrivit anuntului publicat pe site-ul institutiei, la Cluj sunt doua locuri in plus, unul pe otolaringologie, celalalt pe protetica dentara, iar la Timisoara au fost suplimentate trei locuri pe chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

In urma cu doua saptamani, alte doua locuri au fost suplimentate in domeniul chirurgiei plastice si microchirurgie reconstructiva la Constanta, pe langa cele 10 locuri disponibile la Bucuresti, cinci la Cluj – Napoca, doua la Iasi si doua in Oradea.

In sesiunea septembrie a acestui an au fost puse la dispozitia medicilor interesati 1.800 de locuri pentru cea de-a doua specialitate: Bucuresti – 581, Cluj –  216,Timisoara – 194, Targu Mures – 182, Iasi – 157 si Galati – 34. Din Buzau, pentru a doua specialitate au optat mai multi medici din Maternitate.

Dosarele de inscriere in programul de pregatire pentru a doua specialitate s-au depus la sediul MS pana pe data de 28.09.2012, lista celor admisi va fi publicata pe 10 octombrie, iar programul de pregatire incepe pe 15 octombrie.  


Adaugati un comentariu


 

*