89,66% dintre buzoieni l-au vrut demis pe Basescu

30 iulie 2012 | 2 comentarii |

 

In urma centralizarii finale de la nivelul Biroului Electoral Judetean (BEJ) Buzau, dintre cei 404.093 de alegatori inscrisi pe listele permanente, in cele 423 de sectii de votare de pe raza judetului s-au prezentat la urne 214,644 de alegatori (54,14%). Au fost valabil exprimate 212.148 dintre voturi, 2.493 dintre acestea au fost nule, iar 3 contestate.

190.205 dintre buzoienii prezenti la urne (89,66%) au votat pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, iar 21.943 dintre acestia (10,34) au fost impotriva demiterii presedintelui suspendat. 

La BEJ Buzau au fost transmise 62 de intampinari si contestatii, dar 59 dintre acestea au fost solutionate.

La nivel national, potrivit datelor oferite de Biroul Electoral Central, la ora 13,30 fusesera centralizate datele din majoritatea sectiilor de votare, iar rezultatele aratau ca doar 46,23% dintre alegatorii cu drept de vot s-au prezentat la urne, insa 87,52% dintre acestia s-au pronuntat pentru demitere, in timp ce de partea lui Basescu au fost numai 11,15% dintre electori.

 

35 de sesizari, 6 amenzi si 2 dosare penale

 

Votul de la referendum nu a fost lipsit de incidente si reclamatii.

La Comandamentul Operational Judetean, potrivit Biroului de presa al Politiei, au fost inregistrate 35 de sesizari in legatira cu modul de desfasurare a referendumului, iar in 22 de cazuri s-a stabilit ca acestea nu se confirma.

Au fost, totusi, aplicate sase sanctiuni contraventionale, pentru alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie si apelarea abuziva la 112, in doua dintre cazuri intocmindu-se si dosare penale, pentru alarmarea politistilor fara motive intemeiate si pentru proferarea unor injurii si expresii jignitoare.

„Intr-unul dintre dosare, sesizarea primita prin SNUAU 112 facea referire la faptul ca pe raza comunei Puiesti se va organiza o tombola, participarea fiind conditionata de prezenţa la vot, iar in cel de-al doilea dosar se efectueaza cercetari cu privire la imprejurarile in care au fost intocmite cererile pentru solicitarea urnei speciale de catre cateva persoane cu drept de vot din comuna Galbinasi”, se precizeaza in comunicatul IPJ.Categorii: Eveniment

Comentarii (2)

  1. adevarat spune:

    Nu m-as mira sa urmeze curand editia de vara a demonstratiilor din iarna, cerand din strada demisia presedintelui care nu vrea sa accepte ca nu mai are sustinerea populatiei.

  2. adu spune:

    Basescu e un presedinte compromis. S-a compromis prin NEPOTISM (la Wikipedia in engleza, termenul Nepotism da ca exemplu cazul Elena Basescu, bagata in Parlamentul European ca sa reprezinte Romania numai prin influenta tatalui ei presedinte, dar fara sa aiba experienta politica sau realizari deosebite). S-a compromis si prin LIPITURA DE SCAUN acuzand o imaginara lovitura de stat, cand toata suspendarea sa si referendumul sunt conform Constitutiei. S-a compromis si prin faptul ca a tolerat/sustinut ilegalitati mari din partea majoritatii parlamentare PDL, cand se dadeau legi cu numaratori false de voturi. Acum se da mare democrat, dar e un fapt ca 7 milioane de romani nu-l mai vor presedinte (cu 2 milioane mai multi decat l-au votat).

Adaugati un comentariu


 

*