Aproape 800 de buzoieni au votat in spitale

30 iulie 2012 | 0 comentarii |

Cele mai multe solicitari pentru urna speciala au fost la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, unde 331 de bolnavi si-au exprimat optiunea fata de demiterea presedintelui suspendat ,Traian Basescu.

 

Votul exprimat la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu s-a incheiat fara incidente majore la Buzau, iar judetul nostru s-a situat printre fruntasele la nivel national, in ceea ce priveste prezenta la urne, cu 54,14% , potrivit ultimelor date prezentate de Biroul Electoral Central.

Judetul Buzau se afla, astfel, pe locul 13 in topul prezentei la vot la nivel national, situate la nivelul de 45,92%, cea mai mare prezenta, de 74,71%,  inregistrandu-se in judetul Olt, in timp ce Harghita, cu 11,56%, s-a plasat pe ultiul loc.

Cei doi copresedinti ai USL Buzau, Cristi Bigiu si Constantin Boscodeala, s-au declarat multumiti de rezultate, mai ales ca procentul de buzoieni care s-au prezentat la vot a fost superior celui inregistrat la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu din 2007, cand s-a inregistrat o prezenta de 44,29%  a buzoienilor inscrisi pe listele electorale permanente.

 

Peste 300 de bolnavi au votat in Spitalul Sapoca

 

Spitalele din judet au transmis liste cu 793 de persoane care si-au exprimat dorinta de a vota, aflandu-se internate. Cele mai multe dintre acestea au fost din Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, unde 335 de persoane (mai mult de jumatate din numarul celor internati) au solicitat urna mobila pentru a-si exprima optiunea privind demiterea presedintelui Triana Basescu. Dup ace a trecut pe la paturile bolnavilor imobilizati, urna mobile a fost instalata in spatial destinat terapiei alternative, unde fiecare bolnav a putut vota asa cum a considerat de cuviinta.

Nu au putut vota bolnavii cu afectiuni psihice grave, pusi sub interdictie  (fara discernamant) sau condamnati definitiv.

La Spitalul Judetean de Urgenta au cerut sa voteze 165 de persoane, iar la Spitalul Rm. Sarat, 150 de bolnavi au solicitat urna mobila.

 

Peste 4.000 de solicitari pentru urna speciala

 

Biroul Electoral Judetean (BEJ) a centralizat 4.275 de solicitari pentru exprimarea votului la referendum folosind urna speciala, folosita in spitale, unitati sociale si pentru persoanele nedeplasabile sau aflate in arestul Politiei.

Potrivit BEJ, in afara bolnavilor internati in spitale sau a persoanelor internate in asezaminte de ocrotire medico-sociala (camine de batrani si azile), un numar mare de solicitari pentru urna speciala s-a inregistrat si in mediul rural. Cele mai multe au fost in Canesti – 96, Magura – 91 si Pogoanele – 84, iar 20 de persoane aflate in arestul IPJ si-au exprimat, de asemenea, dorinta de a-si exprima optiunea la referendum.

In intregul judet au fost amenajate 423 de sectii de votare, la care sunt arondate 404.147 persoane cu drept de vot.

 Categorii: Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*