Sănătate și turism pe două roți, pe „Drumul Doamnei Neaga”

Consiliul Județean Buzău organizează, în această vară, prima ediție a competiției naționale de cicloturism „Drumul Doamnei Neaga”, pentru care a alocat o finanțare de 20.000 de lei.

 

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău va organiza în această vară, pe 6 iulie, prima ediţie a Evenimentului Drumul Doamnei Neaga”, iniţiativă ce încurajează turiştii să descopere, pe bicicletă, obiective turistice importante din județ, iar în același timp să facă sport și mișcare în aer liber, pentru a-și menține sănătatea fizică și psihică.

Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, spune că prin acest eveniment se dorește promovarea judeţului Buzău la nivel naţional, dar este și un îndemn la mişcare în aer liber, prin practicarea cicloturismului.

„Nu vorbim despre o cursă de ciclism, ci mai degrabă despre o cunoaştere pe bicicletă a unor locuri aparte. Vrem să facem astfel un lucru deosebit în Buzău, unde în ultimii ani s-au dezvoltat numeroase obiective turistice, iar îmbunătățirea infrastructurii rutiere permite o mult mai bună deplasare cu bicicleta, astfel încât turiștii să beneficieze, simultan, mișcare și de aerul sănătos din zonele de deal și de munte ale județului Buzău și de vizitarea unor locuri de o frumusețe aparte, iar în plus vor câștiga sănătate prin sport în aer liber”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

Foto arhiva SB

În plus, participanţii se vor putea bucura, pe traseu, de scurte momente artistice și de bucătăria tradițională, care vor pune în valoare tradiţiile şi obiceiurile din zonă.

Potrivit președintelui CJ Buzău, evenimentul „Drumul Doamnei Neaga” „va încuraja turiștii să descopere județul Buzău pe două roți, iar în același timp să viziteze obiectivele turistice importante din zonă. Practic, vor putea îmbina utilul cu plăcutul, va fi un prilej de cunoaștere a unor locuri, plecând de la Stațiunea Sărata Monteoru, trecând prin zona Haleș, Mănăstirea Ciolanu – practic, traseul Doameni Neaga la Buda Crăciunești, vor putea admira herghelia de la Cislău, apoi zona Cislău-Viperești și vor ajunge în zona Pârscov, apoi vor ajunge în poarta de intrare a Geoparcului UNESCO «Ținutul Buzăului» de la Sătuc și, bineînțeles, pe traseul de la Vernești, vor ajunge din nou în stațiunea noastră turistică Sărata Monteoru”, a detaliat Petre Emanoi Neagu.

 

Cicloturism buzau (foto XC Riders)

Circuitul se întinde pe o distanţă de 101 km, având o elevaţie de 1.260 de metri, iar timpul de parcurgere este estimat la 8-9 ore. Pentru a putea participa la eveniment, turiștii iubitori de a explora natura pe bicicletă trebuie să îndeplinească doar cîteva condiții „trebuie să ai minim 16 ani, să știi să mergi cu bicileta, să ai o condiție fizică bună și mai ales să iubești sportul și natura. Vor fi asigurate condiţiile tehnice, de asistenţă medicală, condiţii de siguranţă…”, a mai spus preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu, care estimează participarea a cel puțin 100 de persoane la eveniment.

Tipul bicicletei: cursieră, gravel, mountain bike, trekking, electrice. Nu sunt recomandate bicicletele single speed sau cele de oraş. Sunt interzise bicicletele municipale, trotinetele electrice sau scuterele electrice. Deplasarea se face în pluton compact asistat”, informează CJ Buzău.

Tot în această vară, Consiliul Județean Buzău și Asociația „Bulevardul Culturii” vor organiza o nouă ediție a festivalui de jazz. „Buzău – Sounds of jazz”, care va avea loc în perioada 28-30 iunie, la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu” din municipiul Buzău.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*