Stagiu de practica la spitalul Marie Curie, pentru studentii la Medicina

1 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Acestia se vor putea pregati in specialitatea ortopedie si traumatologie pediatrica, iar cei care doresc sa participe trebuie sa se grabeasca sa se inscrie, mai sunt doar cinci locuri disponibile.

 

medici ortopedie studentiPe data de 7 septembrie va fi demarat, la spitalul de copii Marie Curie din Capitala, ultimul stagiu de pregatire din cadrul unui proiect finantat din fonduri europene, care are ca scop pregatirea viitorilor medici. Acestia vor putea face practica in domeniul ortopediei si traumatologiei pediatrice, iar concomitent, beneficiaza de consiliere in vederea alegerii specializarii in care vor dori sa profeseze.

Proiectul este desfasurat in parteneriat cu UMF Carol Davila, iar pana in prezent au mai fost desfasurate doua stagii similare, in cadrul carora peste 100 de studenti au facut practica la Marie Curie, pe specializarea ortopedie si traumatologie pediatrica. In cadrul noului stagiu, care se va desfasura in perioada 7 septembrie – 31 octombrie, vor fi pregatiti si consiliati alti 45 de studenti medicinisti, cele mai multe locuri fiind deja ocupate.

Reprezentantii spitalului spun ca la acest moment mai sunt disponibile doar cinci locuri, asa ca cei interesati trebuie sa se grabeasca sa se inscrie, tinand cont de numarul redus de locuri si de faptul ca mai au la dspozitie doar cateva zile pentru a aplica.

 

ortopedieLa acest stagiu pot participa studenti la Medicina din anii I-VI, cu domiciliul sau resedinta legala in Romania, inmatriculati in sistemul national de invatamant. Cei interesanti trebuie sa trimita pe e-mail o cerere de inscriere, un CV in format europass, o declaratie cu datele personale,  o declaratie evitare dubla finantare, un formular individual de inregistrare si o scrisoare de motivare. Mai multe informatii despre completarea acestor documente pot fi gasite pe pagina oficiala a programului de pregatire.

Criteriile de selectie constau in analiza CV-ului, a scrisorii de motivare si a notei obtinuta la disciplina Ortopedie pediatrica pentru studentii din anii 4, 5 si 6 precum si de notele obtinute la examenele de Anatomie pentru anii 1-3, un criteriu secundar fiind ordinea inscrierii.

Ca si colegii care au facut practica in stagiile anterioare,  studentii vor fi remunerati cu 1.100 de lei, iar primii 4 din stagiul final vor fi recompensati suplimentar, cu un stagiu de practica gratuit, intr-o tara UE.

 

spital marie-curieIn fiecare zi de practica, studentii vor participa la un curs de o ora de teorie si cinci ore efective de practica. Vor avea ocazia sa realizeze atat manevre chirurgicale comune cat si specifice ortopediei pediatrice precum suturi, imobilizari gipsate etc. La finalul stagiului, studentii vor sustine un examen teoretic in care sunt evaluate cunostintele dobandite pe parcursul practicii.

Dr. Ecaterina Japie, unul dintre specialistii implicati in acest program, a afirmat ca, in cadrul proiectului, medicii si-au propus sa ii indrume pe studentii la Medicina sa descopere bazele ortopediei pediatrice, sa invete si sa efectueze practic cateva dintre manevrele ei de baza, sa descopere cum decurge o zi de garda si ce presupune o urgenta in ortopedia pediatrica. „In timpul facultatii, in diferite stagii efectuate, nu se pune accent pe partea practica, astfel incat la sfarsitul celor sase ani, absolventii sunt pusi in fata alegerii unei specialitati fara a sti ce presupune aceasta. Cei pe care i-am instruit pana acum au fost pregatiti atat teoretic cat si practic pe mulaje, folosind instrumentar specific ortopedic. Au fost incantati de faptul ca au reusit sa efectueze o imobilizare gipsata, sa efectueze suturi, sa invete cum sa trateze o plaga, sa foloseasca un motor si sa trateze o posibila fractura cu materiale de osteosinteza”, a precizat medicul de la Marie Curie.

 


Adaugati un comentariu


 

*