A fost lansat „Conceptul Fundeni”

16 februarie 2016 | 1 comentariu |

Printr-o noua investitie care s-a ridicat la trei milioane de lei, timpii de asteptare la Institutul Clinic Fundeni au fost redusi chiar si cu doua ore, iar caile de acces sunt bine delimitate, astfel incat sa se reduca riscul unor infectii nosocomiale.

 

Institutul Fundeni

Institutul Fundeni

O noua investitie a fost inaugurata ieri, la Institutul Clinic Fundeni, iar odata cu ea, un nou concept in sistemul medical din Romania. Acesta presupune facilitarea accesului pacientilor care se prezinta la spital, precum si instituirea unor cai de acces separate pentru personalul medical si pentru pacienti, astfel incat sa se faca o mai buna triere a cazurilor si sa se evite riscul aparitiei infectiilor intraspitalicesti. Este vorba despre un proiect care s-a derulat pe parcursul unui an si a vizat modernizarea compartimentului de primire a pacientilor. Valoarea totala a investitiei s-a ridicat la trei milioane de lei, dintre care 80 la suta au fost alocati din fondurile Ministerului Sanatatii, iar restul de 20 la suta au provenit din donatii venite de la ONG-uri, diferite societati si chiar persoane fizice.

Dupa cum a precizat managerul unitatii medicale, dr. Carmen Orban, nu a fost vorba doar de efectuarea unor simple lucrari de reabilitare si reamenajare, ci de implementarea unui nou concept, care a putea fi denumit „Conceptul Fundeni”, propunand o abordare noua, ce presupune mai mult respect atat pentru pacienti, cat si pentru personalul medical.

 

Carmen Orban

Carmen Orban

Managerul Institutului Clinic Fundeni, cunoscut ca cel mai mare spital din tara, a explicat ca lucrarile au vizat Compartimentul de primire pacienti, care cuprinde un birou de internari pentru pacienti cronici si sala de asteptare pentru pacienti si apartinatori, fiind totodata regandit sistemul de acces pentru pacienti, prin amenajarea de intrari separate pentru fiecare categorie. „Au fost delimitate si reamenajate intrari diferite pentru pacientii cronici care vin cu programare si a fost construit un spatiu amplu, care va contine pe langa birourile de internare si un spatiu modern pentru asteptare.

Birourile de internari au afisaj electronic, astfel incat sa se evite aglomeratia, statul in picioare si intarzieri in procesul de internare pentru pacientii aduti in regim de urgenta, a fost reamenajata intrarea dinspre soseaua Fundeni, unde pot parca ambulantele si pacientul sa aiba acces direct catre camerele de garda din cladirea A”, a precizat managerul Carmen Orban cu ocazia festivitatii de inaugurare.

 

fundeni (2)Aceasta a mai explicat ca intrarea se va face pe baza unui bon de ordine al carui numar va fi afisat electronic pe un panou, iar pacientii vor avea la dispozitie scaune si conditii decente pentru a-si astepta randul. Au fost instituite circuite separate pentru principalele categorii de pacienti si pentru cadrele medicale, accesul facandu-se separat pentru fiecare categorie, iar pacientii neintersectandu-se in aceste circuite. Masura a fost luata atat pentru eficientizarea activitatii in cadrul compartimentului cat si pentru a reduce riscul unor infectii nosocomiale, fiecare pacient care patrunde in spital putand fi astfel mai bine monitorizat si luandu-se masurile necesare de preventie in cadrul fiecarui circuit special.

Astfel, dupa ce noul compartiment de primire a pacientilor a fost dat in folosinta, timpii de asteptare pentru anumite situatii au fost redusi cu o ora sau chiar cu doua, aspect foarte important, tinand cont de faptul ca e vorba de cel mai mare spital din tara, iar adresabilitatea este pe masura.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Medic spune:

    Foarte frumos. Dar ce ziceti de faptul ca s-au montat bariere la intrarea in institut cu acces de baza de cartela… iar rezidentii nu au primit cartele? Venim sa muncim intr-un institut, pentru pacientii institutului… si platim parcarea.

Adaugati un comentariu


 

*