A fost inaugurata noua sectie UPU a spitalului Grigore Alexandrescu

4 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Unitatea are o capacitate de 22 de posturi si va putea asigura toate tipurile de urgente, urmand sa acorde asistenta medicala de urgenta pentru peste 100.000 de pacienti anual.

 

upu grigore alexandrescu (3)Declarat in cursul alunii aprilie Cel mai bun spital cu Cel mai bun manager, in cadrul unei gale internationale ce a avut loc la Londra, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu are parte de un an deosebit, ziua de azi marcand un alt moment important pentru unitatea medicala.

In urma cu putin timp a fost inaugurat primul tronson al noii Unitati de Primiri Urgente a spitalului, sectie ce a devenit functionala imediat dupa terminarea ceremoniei de taiere a panglicii si plecarea invitatilor.

La festivitate au fost prezenti ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, premierul Victor Ponta si secretarul de stat Raed Aradat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, impreuna cu cadre medicale din cadrul spitalului.

Noua sectie inaugurata azi are o capacitate de 22 de posturi si poate asigura toate tipurile de urgente, permitand asigurarea asistentei medicale de urgenta a peste 50.000 de copii anual. Dupa cum a precizat managerul spitalului, medicul Mircea Enescu, astazi s-a inaugurat doar un prim tronson din noua UPU, urmand ca la finalizarea lucrarilor, sectia sa poata asigura asistenta medicala pentru peste 100.000 de urgente pe an.

 

upu grigore alexandrescu (1)Lucrarile au constat in consolidarea si extinderea pavilionului in care functioneaza sectia, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la peste 27 de milioane de lei. Cea mai mare parte din aceasta suma, mai precis 15,25 de milioane de lei a fost alocata din bugetul Ministerului Sanatatii, iar doatarea unitatii cu echipamente medicale performante, de ultima generatie, s-a facut cu precadere cu ajutorul sponsorizarilor primite de la diferite asociatii si societati.

Prezent la festivitatea de inaugurare, ministrul Nicolae Banicioiu a declarat ca „Spitalul Grigore Alexandrescu este un centru de excelenta in care se fac interventii medicale la nivel european. Ca ministru vreau ca acest spital sa poata oferi conditiile cele mai bune pentru tratarea celor care ajung aici, iar Unitatea de Primiri Urgente de aici va fi una de top pentru toate tipurile de urgente. Ministerul Sanatatii va continua sa sprijine toate spitalele care fac eforturi pentru modernizare”.

 

upu grigore alexandrescu (2)Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu este cel mai vechi spital pentru copii din Romania, dat in folosinta in anul 1886. In spital functioneaza 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate.

Anual, aici sunt realizate peste 200.000 de consultatii, sunt internati peste 30.000 de copii cu varste intre o zi si 18 ani, iar peste 60 la suta dintre cazuri constituie urgente medico-chirurgicale.

Spitalul Grigore Alexandrescu face parte din Complexul de Spitale de Urgenta din Bucuresti si asigura urgentele pentru peste 1.200.000 de copii din toata tara. Serviciile ambulatorii sunt asigurate atat prin intermediul cabinetelor si camerelor de garda ale unitatii medicale cu paturi, cat si prin intermediul Policlinicii Dorobanti.

Spitalul ofera, de asemenea, servicii de educatie academica si de cercetare in domeniul medical, fiind afiliat Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila.

 


Adaugati un comentariu


 

*