A fost parafata majorarea salariilor din Sanatate

Guvernul a adoptat astazi ordonanta care prevede cresterea salariului cu 25 la suta de la 1 octombrie, pentru angajtii sistemului public de sanatate.

 

sedinta de guvernDaca dupa anuntul facut zilele trecute de ministrul Banicioiu si premierul Ponta, care se laudau ca de la 1 octombrie vor majora cu 25 la suta salariile angajatilor din sanatate, mai existau persoane reticente ca acest lucru se va intampla, de astazi nu mai exista niciun motiv de indoiala, hotarea fiind parafata printr-o ordonanta de urgenta adoptata in urma cu putin timp in sedinta de Guvern. Este vorba, practic, de documentul legislativ care permite operarea acestei majorari de la 1 octombrie, astfel ca de la data respectiva, medicii, asistentii medicali si tot personalul incadrtat in spitalele sistemului public de sanatate vor primi salarii majorate cu 25 la suta. Conform promisiunilor facute de guvernanti aceasta este prima transa din majorarile care vor mai fi operate, premierul cerandu-i azi ministrului Banicioiu sa depuna toate eforturile pantru ca la anul sa poata fi majorata o noua majorare de 25 la suta.

 

mediciConform ordonantei adoptate azi, de aceste cresteri salariale va beneficia personalul din unitatile sanitare publice cu si fara paturi, centrele de diagnostic si tratament, centrele medicale, centrele de sanatate, centrele de sanatate multifunctionale, unitatile specializate de urgenta si transport sanitar publice, inclusiv unitatile sanitare aflate in subordinea ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unitatilor penitenciare, personalul din reteaua de medicina scolara, asistenta medicala comunitara, precum si alte unitati sanitare si medico-sociale publice aflate in subordinea Ministerului Sanatatii. De asemenea, de aceste majorari salariale beneficiaza si personalul din cadrul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca si a serviciilor de expertiza medicale aflate in subordinea caselor teritoriale de pensii.

 

Negocieri Sanitas - Guvern

Negocieri Sanitas – Guvern

Din pacate, doar angajatii din sistemul sanitar au primit astazi vesti bune de la Guvern, fiind deocamdata singura categoria profesionala care va beneficia de majorari salariale de la 1 octombrie. Sindicalistii din Sanatate, care au participat la numeroase negocieri pentru o obtine aceasta majorare, au cerut de fiecare data ca de aceleasi beneficii sa aiba parte si angajatii din sistemul de asistenta sociala, o solicitare in acest sens fiind adresata guvernantilor de Federatia Sanitas chiar in urma cu cateva zile.

In sedinta de guvern de azi, premierul Ponta i-a adresat o intrebare ministrului Rovana Plumb referitoare la aceasta problema. Raspunsul acesteia fiind ca nu s-a gasit inca o solutie pentru majorarea salariilor angajatilor din asistenta sociala, acestora nu le ramane decat sa spere. Ponta i-a cerut Rovanei Plumb sa gaseasca, in timp cat mai scurt, o solutie pentru majorarile salariale din acest domeniu.

 Comentarii (6)

 1. Ruben Mot spune:

  In lege e prevazut ca s-a marit plafonul de acordare a bursei la 3800 lei,deci vom primi si bursa.

 2. Roxana Nistea spune:

  Dupa ce au crescut la “tot personalul” 25%, acum sa creasca si la medici! pana la min 100%.

 3. Alex Andra spune:

  Cu astia 25% nu multi sunt fericitii sa ajunga la 3000 lei.

 4. Andreea Chioreanu spune:

  Si adio “faimoasa” bursa pt rezidenti.

 5. Adrian Stanescu spune:

  Distilat fin de gainat ministerial

 6. Anca Bucur spune:

  Praf in ochi…

Adaugati un comentariu


 

*