Se construiește un Centru de arși la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală

5 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Centrul de arşi va fi construit pe o suprafaţă de 2.400 mp şi va cuprinde 8 săli de operaţii, iar investiția va costa 77 de milioane de euro.

 

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu», Bucureşti”, informează MS.

Centrul de arşi va fi construit pe o suprafaţă de 2.400 mp şi va cuprinde 8 săli de operaţii – din care 3 pentru chirurgie generală, una pentru microchirurgie, una pentru urgente şi 3 pentru ortopedie; o staţie de sterilizare, 36 de paturi ATI împărţite într-un nucleu de 6 paturi, două nuclee de 8 paturi şi 14 paturi de neonatologie; camere medici de gardă; ambulatorii pentru chirurgie plastică; 2 săli de operaţii pentru centrul de arşi; 10 paturi pacienţi critici – mari arşi; 16 paturi TIIP mari arşi; 10 paturi microchirurgie şi chirurgie reconstructivă.

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, precizează că Cetrul de arși pentru copii de la Grigore Alexandrescu „face parte din cele 3 noi centre multifuncţionale de arşi care se vor construi la Timişoara, Tg. Mureş, şi Bucureşti şi care vor include, pe lângă centrele de mari arşi şi secţii ATI, blocuri operatorii şi UPU sau conexiune cu UPU existent”.

Tătaru spune că este vorba despre o investiţie totală de peste 192 milioane de euro pentru cele trei unități medicale, incluse în proiectul cu Banca Mondială. „Am negociat anul acesta extinderea până în 2024 a acestui proiect cu Banca Mondială şi obţinerea unei finanţări suplimentare de 150 milioane de euro”, a subliniat ministrul Sănătăţii, citat în comunicatul de presă.

În Centrul de arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” se vor investi peste 77 milioane de euro.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*