Acreditarea spitalelor buzoiene, la mana fostului ministru Cepoi

18 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Premierul Victor Ponta a semnat decizia prin care il desemneaza pe fostul ministru al Sanatatii, acum consilier de stat, coordonator al Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor.

 

Temuta actiune de evaluare in vederea acreditarii spitalelor pe care unitatile sanitare cu paturi din judetul Buzau o asteapta si pentru care incearca sa mai „repare” ceate ceva, pe ici pe colo, va fi coordonata de fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi, actualmente secretar de stat in cadrul Cancelariei primului ministru. Acesta a fost desemnat de primul ministru Victor Ponta sa asigure coordonarea activitatii Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor. Decizia a fost semnata, miercuri, si publicata in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare imediat dupa publicare.

Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, Vasile Cepoi, consilier de stat in cadrul Cancelariei primului-ministru, este desemnat sa asigure coordonarea activitatii Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor”, se arata in decizia semnata de premierul Victor Ponta.

Fostul ministru al Sanatatii, Vasile Cepoi, i-a solicitat, pe 1 octombrie, premierului Victor Ponta eliberarea din functie, dupa ce Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat de conflict de interese si ca ar fi comis mai multe infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comiei Europene, asimilate celor de coruptie, in legatura cu valorificarea unor fonduri nerambursabile, in perioada in care se afla la conducerea Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Cepoi a respins acuzatiile, insa a demisionat din functie. Ancheta se afla in desfasurare.


Categorii: Institutii, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*