ADMITERE 2015: Universitatile de Medicina si-au anuntat oferta pentru urmatorul an de invatamant

Cele mai multe locuri ofera pentru examenul din aceasta vara UMF Timisoara, urmata de UMF Carol Davila din Bucuresti, UMF Targu Mures si UMF Cluj.

 

UMF Carol DavilaUniversitatile de Medicina si Farmacie din tara au inceput sa isi faca publice ofertele pentru anul universitar 2015-2016. Unele dintre cele mai importante unitati de invatamant superior medical au anuntat, la inceputul acestei saptamani, cate locuri vor scoate la concurs pentru sesiunea de admitere din luna iulie. Deocamdata, si-au anuntat oferta educationala pana in prezent sunt UMF-urile din Bucuresti, Timisoara, Targu Mures si Cluj, iar in zilele urmatoare sunt asteptate anunturi similare din partea celorlalte universitati fidele juramantului lui Hipocrat.

Potrivit ofertei actuale, cele mai multe locuri vor fi scoase la concurs de UMF Timisoara, care are disponibile 1.440 de locuri pentru viitorii studenti, urmata de UMF Carol Davila din Capitala cu 1.420 de locuri si UMF Targu Mures cu 1.128 de locuri, in timp ce UMF Cluj va scoate la concurs 890 de locuri.

 

UMFOferta UMF Carol Davila include 950 de locuri finantate de la buget si alte 470 de locuri cu taxa, ca de obicei, cele mai multe locuri fiind scoase la concurs in cadrul Facultatii de Medicina. Pentru aceasta facultate vor fi disponibile in vara 500 de locuri la buget si 200 de locuri cu taxa, in timp ce Facultatea de Farmacie va avea scoase la concurs 140 de locuri la buget si 100 de locuri cu taxa. Totodata, Facultatea de Medicina Dentara din cadrul aceleiasi universitati va scoate la concurs 130 de locuri la buget si 125 cu taxa, iar sectiunea dedicata asistentilor medicali generalisti va avea disponibile 170 de locuri la buget si 45 de locuri cu taxa. Metodologia completa pentru examenul de admitere la UMF Bucuresti precum si alte informatii suplimentare pot fi gasite aici.

La UMF Timisoara, din cele 1.440 de locuri scoase la concurs, 597 vor fi finantate de la buget, iar 441  vor fi cu taxa. Si aici, cea mai bogata oferta este la Facultatea de Medicina, care va scoate la concurs 432 de locuri la buget si 475 de locuri cu taxa, in timp ce la Medicina Dentara vor fi disponibile 87 de locuri la buget si 168 cu taxa, iar la Farmacie, 78 de locuri la buget si 140 cu taxa.Pe pagina oficiala a institutiei de invatamant medical pot fi gasite mai multe informati referitoare la admitere.

 

UMF ClujTot pentru examenele de admitere din iulie, UMF Targu Mures a anuntat ca scoate la concurs 561 de locuri la buget si 567 de locuri cu taxa. Astfel, Facultatea de Medicina va avea disponibile 356 de locuri la buget si 332 de locuri cu taxa, Facultatea de Farmacie, 95 de locuri la buget si 120 cu taxa, iar Facultatea de Medicina Dentara, 100 de locuri la buget si 85 de locuri cu taxa. Calendarul admiterii la UMF Targu Mures si alte informatii suplimentare sunt disponibile pe pagina oficiala a institutiei.

In fine, in cadrul UMF Cluj vor fi scoase la concurs in vara 715 locuri finantate de la buget si 175 de locuri cu taxa, universitatea neanuntand deocamdata si numarul de locuri ce vor fi repartizate fiecarei facultati in parte.

Mai multe amanunte despre admitere si metodologia de concurs pot fi aflate aici.

 


Adaugati un comentariu


 

*