ADMITERE 2015: Universitatile de Medicina si Farmacie au dat startul inscrierilor pentru viitorii studenti

Ca si in anii precedenti, la UMF Carol Davila din Bucuresti se anunta cea mai mare concurenta.

 

curs-studentiAstazi, institutiile de invatamant superior medical au dat satartul sesiunilor de inscriere pentru examenul de admitere, urmand ca pe 17 sau pe 20 iulie, in cazul unora dintre ele, aceasta etapa sa se incheie. Ca si in anii precedenti, Medicina este unul din domeniile spre care au ales sa se orienteze foarte multi dintre absolventii de liceu. Asfel ca, si anul acesta, se anunta o concurenta acerba, mai ales pe locurile bugetate scoase la concurs  de Universitatile de Medicina si Farmacie din marile centre universitare, precum Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj sau Targu Mures. Catre aceste universitati se indreapta optiunile celor mai multi tineri care doresc sa studieze medicina, insa nici celelalte universitati de profil din tara nu vor duce lipsa de candidati pentru sesiunea de admitere programata in ultima parte a acestei luni.

Universitatile enumerate mai sus au si cea mai bogata oferta, atat in ceea ce priveste specializarile, cat si numarul de locuri scoase la concurs, fiind pregatite sa primeasca o noua serie de studenti.

 

*Citeste si: „Universitatile de Medicina si-au anuntat oferta pentru urmatorul an de invatamant

 

UMF Carol Davila

UMF Carol Davila

Pentru aceasta sesiune de admitere, cele mai multe locuri vor fi scoase la concurs de UMF Timisoara, care vine cu o oferta de 1.440 de locuri pentru viitorii studenti, urmata de UMF Carol Davila din Capitala cu 1.420 de locuri si UMF Targu Mures cu 1.128 de locuri, in timp ce UMF Cluj va scoate la concurs 890 de locuri.

UMF Carol Davila Bucuresti a deschis astazi sesiunea de inscrieri, sesiune care va dura pana pe data de 17 iulie. In aceasta perioada, viitorii candidati sunt asteptati sa isi depuna dosarele, intre orele 9.00 si 15.00, urmand ca examenul de admitere sa se sustina pe 22 iulie, pentru toate specializarile.

Dosarele trebuie sa contina o cerere tip de inscriere, semnata de candidat, diploma de bacalaureat in original sau copie legalizata, cartea de identitale sau pasaportul, in original si copie, o copie legalizata a certificatului de nastere, o adeverinta medicala  eliberata, dupa caz, de catre cabinetele medicale scolare sau de catre medicul de familie, din care sa rezulte ca viitorul candidat este apt, din punct de vedere medical, pentru a urma pregatirea in specializarea dorita, patru fotografii color tip carte de identitate, chitanta  doveditoare a achitarii taxei de inscriere si un dosar tip plic.

 

*Citeste si: „Facultatile de medicina se intrec in oferte educationale

 

UMF Carol DavilaPentru toti candidatii inscrisi, Biroul de inscrieri emite o legitimatie de concurs tip, tiparita pe imprimanta si numerotata, iar pe intreg intervalul desfasurarii concursului, candidatii trebuie sa poarte asupra lor cartea de identitate sau pasaportul valabil si legitimatia de concurs.

Oferta UMF Carol Davila include, anul acesta, 950 de locuri finantate de la buget si alte 470 de locuri cu taxa. Ca de obicei, cele mai multe locuri disponibile sunt la Facultatea de Medicina, care scoate la concurs 500 de locuri la buget si 200 de locuri cu taxa. Facultatea de Farmacie din cadrul aceleiasi universitati scoate la concurs 140 de locuri la buget si 100 de locuri cu taxa, iar Facultatea de Medicina Dentara are disponibile 130 de locuri la buget si 125 cu taxa. Facultatea de Asistenta Medicala pentru asistenti medicali generalisti va avea disponibile 170 de locuri la buget si 45 de locuri cu taxa.

Anul trecut, cea mai acerba concurenta a fost pe locurile de la Facultatea de Medicina Generala, unde 2.300 de candidati au concurat pentru 508 locuri la buget, media fiind astfel de circa 4,5 candidati pe loc. In acelasi timp, la Facultatea de Medicina Denatara concurenta a fost de 3,9 candidati pe loc, iar la Farmacie, trei candidati s-au batut pe un loc.

 

Citeste si” „UMF Targu Mures va forma din acest an cosmeticieni cu pregatire de specialitate superioara”

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*