ADMITERE 2015: Inscrierile la Medicina, pe ultima suta de metri

La unele dintre universitati, maine este ultima zi de inscriere, in timp ce la altele, viitorii medici, medici dentisti, farmacisti si asistenti medicali cu facultate mai au ragaz pana pe 20 iulie.

 

UMF Craiova

UMF Craiova

Alaturi ce celelalte institutii de invatamant medical superior din tara, si UMF Craiova isi asteapta, in aceste zile, viitorii studenti, sa se inscrie pentru examenul de admitere.  In timp ce alte unitati similare incheie maine perioada de inscriere, in cazul UMF Craiova, inscrierile se pot face pana pe data de 20 iulie, intre orele 10.00 si 14.00, candidatii putand sa se prezinte si in zilele de sambata si duminica.

Pentru facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie, examenul de admitere se va sustine in data ce 22 iulie, in timp ce examenul pentru specializarile Moase, Asistenta Medicala Generala, Balneo-fiziokinetoterapie si Recuperare, Tehnica Dentara se va sustine in data de 24 iulie. Taxa de inscriere este de 250 de lei.

In ceea ce priveste cifrele de scolarizare, pentru aceasta sesiune de admitere, UMF Craiova scoate la concurs 685 de locuri. Dintre acestea, 290 sunt repartizate la Facultatea de Medicina, 210 fiind la buget, iar 80 cu taxa. La Facultatea de Medicina Dentara sunt disponibile 44 de locuri la buget si 75 de locuri cu taxa, iar la Facultatea de Farmacie vor fi scoase la concurs 62 de locuri la buget si 115 locuri cu taxa.

 

*Citeste si „Universitatile de Medicina si Farmacie au dat startul inscrierilor pentru viitorii studenti

 

Facultatea de Medicina Galati

Facultatea de Medicina Galati

La Facultatea de Medicina si Farmacie din Galati, inscrierile se fac pana in data de 18 iulie, urmand ca in perioada 20-22 iulie sa se desfasoare probele de concurs, iar in perioada 23-24 iulie sa se afiseze rezultatele.

Pentru specializarea Medicina sunt scoase la concurs 60 de locuri la buget si 19 locuri cu taxa, in timp ce la Farmacie vor fi disponibile 50 de locuri la buget si 25 de locuri cu taxa.

Pentru specializarea Asistenta Medicala Generala sunt scoase la concurs 78 de locuri la buget si 22 de locuri cu taxa, la Medicina Dentara, 35 de locuri la buget si 14 locuri cu taxa, in timp ce la specializarea Moase sunt disponibile 23 de locuri la buget si 17 locuri cu taxa. In total, Facultatea de Medicina si Farmacie din Galati va scoate la concurs pentru aceasta sesiune 345 de locuri, dintre care 246 la buget si 97 cu taxa, carora li se adauga 5 locuri rezervate candidatilor de etnie roma si doua locuri candidatilor din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obtinuta in Romania.

 

*Citeste si: „Mii de locuri pentru viitorii studenti la UMF Timisoara si UMF Cluj

 

UMF Constanta

Facultatea de Medicina Constanta

La Facultatera de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, inscrierile se fac pana pe 24 iulie pentru specializarea Balneofizikinetoterapie si Recuperare si pana pe 20 iulie pentru Medicina si Asistenta Medicala Generala. Pentru specializarea Medicina in limba romana sunt scoase la concurs 250 de locuri, iar pentru Medicina in limba engleza vor fi disponibile alte 125 de locuri. In acelasi timp, la Balneofiziokinetoterapie si recuperare sunt scoase la concurs 70 de locuri, iar la Asistenta medicala generala, alte 30 de locuri.

La Facultatea de Medicina Dentara din cadrul aceleiasi universitati, inscrierile se fac pana pe data de 20 iulie, urmand ca pe 21 iulie sa se sustina proba de concurs pentru specializarea Tehnica dentara, iar pe 24 iulie cea pentru specializarea Medicina dentara. Pentru ambele specializari vor fi scoase la concurs cate 50 de locuri.

 

*Citeste si: „Universitatile din Iasi si Targu Mures isi asteapta viitorii studenti

 Comentarii (1)

  1. Iulian Gavriluta spune:

    Sa puna mana, daca tot fac scoala pe gratis la facultate, la stat, sa presteze medicina cel putin atatia ani in tara sau sa plateasca studiile daca nu vor sa ramana aici… Statul investete pentru a i se intoarce serviciile nu asa de-a moca… Vezi cum e in afara!

Adaugati un comentariu


 

*