Asociatia Help Autism cauta noi voluntari pentru a-si extinde sfera serviciilor

Printr-un proiect lansat recent, organizatia urmareste, printre altele, atragerea unui numar de 50 de noi voluntari, sporind astfel si numarul de beneficiari.

 

Dumbrava autismIn cursul acestei saptamani, asociatia Help Autism, in colaborare cu Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata, a lansat Proiectul „Help Autism Connect – implicarea comunitatii in sprijinul copiilor cu TSA”, care se va desfasura pe parcursul urmatoarelor opt luni. Conform unui comunicat remis cu aceasta ocazie, proiectul are ca obiective cresterea numarului de beneficiari ai asociatiei Help Autism cu 50 de noi membri, care vor fi implicati activ in luarea deciziilor la nivel de organizatie pe o perioada de 7 luni, cat si  atragerea a 50 de noi voluntari. Acestia se vor alatura  celor 350 de voluntari pe care asociatia Help Autism se bazeaza deja si vor fi implicati in activitati de strangere de fonduri, terapie si administrativ, precum si dezvoltarea unui portal online, ca instrument de informare si interconectare a familiilor copiilor cu tulburari din spectrul autist (TSA) cu specialistii din domeniu, cu furnizorii de servicii sociale, educationale si medicale.

 

autism 2Mariana Hanganu, managerul proiectului amintit, spune ca initiativa infiintarii acestui portal a venit in urma discutiilor purtate intre voluntarii asociatiei, cadrele didactice care lucreaza cu copiii care sufera de autism, parintii si specialistii in domeniu.

Cu ocazia acestor intalniri si discutii au fost identificate o serie de nevoi in domeniul serviciilor sociale de recuperare si incluziune sociala, referitor la care Mariana Hanganu a declarat ca „ne-a determinat sa propunem crearea acestui portal, care se doreste a fi un instrument de sprijin pentru intreaga comunitate, atat la nivel informational, cat si de indrumare si consultanta. Prin aceasta platforma vor fi adusi in contact parintii copiilor cu TSA pe de o parte, ONG-urile si specialistii din domeniu de cealalta parte”.

 

IMG_4516Conform datelor oficiale furnizate de Ministerului Sanataţii, in 2013 au fost inregistrati, in Romania, 4.145 de copii diagnosticati cu tulburare pervaziva de dezvoltare a TSA, autism infantil, sindrom Asperger, sindrom Rett, boala dezintegrativa. Anual, in Bucuresti, peste 4.000 de familii se adreseaza specialistilor pentru diagnosticul copilului lor.

Pentru cresterea sanselor de recuperare a unui copil cu autism, interventia terapeutica trebuie sa fie zilnica si in regim sustinut, iar principiile trebuie insusite si aplicate si acasa, de catre familie. Lipsa stimularii prin terapie a copilului cu autism il poate transforma pe acesta intr-un adult neintegrat si, de cele mai multe ori, institutionalizat.

Asociatia Help Autism se implica de peste cinci ani in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*