ADMITERE 2015: Facultatile de Medicina se intrec in oferte educationale

Facultatile de Medicina din Oradea, Constanta si Sibiu au anuntat recent numarul de locuri scoase la concurs in vara, precum si repartitia acestora pe discipline.

 

curs-studentiUnitatile de invatamant medical superior din tara continua sa isi faca publica oferta educationala pentru sesiunea de admitere din luna iulie. Astfel, viitorii candidati au timpul necesar pentru a se orienta. Cele mai recente oferte afisate sunt cele ale universitatilor din Oradea, Constanta si Sibiu, care au publicat pe site-urile proprii numarul de locuri ce vor fi disponibile in vara, in cadrul Facultatilor de Medicina.

Astfel, la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, inscrierile se vor face in perioada 13-18 iulie, iar examenul de admitere se va sustine in data de 21 iulie. La specializarea Medicina, candidatii vor avea la dispozitie 70 de locuri la sectiunea fara taxa si 50 de locuri cu taxa, in timp ce la Medicina Dentara vor fi scoase la concurs 20 de locuri fara taxa si 10 fara taxa. In ceea ce priveste specializarea Farmacie, vor fi disponibile 15 locuri fara taxa si 45 de locuri cu taxa. In cadrul aceleiasi facultati exista si specializarea Asistenta Medicala Generala, in cadrul careia vor fi disponibile 12 locuri fara taxa si 63 de locuri cu taxa, precum si specializarea Tehnica Dentara, cu 25 de locuri doar pentru sectiunea cu taxa. In cazul acestor doua specializari, admiterea se va face in baza mediei de la bacalaureat, in timp ce la Medicina, Farmacie si Medicina Dentara se va sustine examen scris.

 

studentiLa Universitatea Ovidius din Constanta, pentru specializarea Medicina in limba romana vor fi scoase la concurs in luna iulie 250 de locuri, iar la sectia de Medicina in limba engleza 125 de locuri, in timp ce la Balneofiziokinetoterapie si recuperare vor fi disponibile 70 de locuri.

La Facultatea de Medicina Dentara a aceleiasi universitati, pentru anul universitar 2015-2016 au fost scoase la concurs 50 de locuri pentru Medicina dentara (6 ani de studii) si alte 50 pentru Tehnica dentara (3 ani de studii).

Tot aici, la Asistenta medicala generala, sunt 30 de locuri. (in vara trecuta la aceasta sectie a fost cea mai mare concurenta din tara, iar acum doi au fost semnalate si fraude, care s-au finalizat cu arestari).

 

admitere medicina 111Absolventii de liceu care vor dori sa isi continue studiile la Facultatea de Medicina si Farmacie din Oradea se pot inscrie pentru admitere in perioada 13-25 iulie, urmand ca in 27 iulie sa sustina probele de concurs. Pentru specializarea Medicina, aici vor fi scoase la concurs 140 de locuri, dintre care 80 la buget si 60 de locuri cu taxa, iar alte 50 de locuri cu taxa vor fi scoase la concurs pentru Medicina in limba engleza.

La Medicina Dentara vor fi scoase la concurs 85 de locuri, dintre care 40 la buget si 45 cu taxa, iar pentru specializarea Farmacie, 50 de locuri, dintre care 20 la buget si 30 cu taxa.

In cadrul aceliasi facultati, candidatii mai pot opta pentru specializarea Asistenta Medicala Generala, unde vor fi disponibile 15 locuri la buget si 35 de locuri cu taxa, aceeasi oferta fiind valabila si pentru specializarea Balneofiziokinetoterapie si recuperare. Pentru specializarea Radiologie si imagistica vor fi disponibile 10 locuri la buget si 20 de locuri cu taxa, iar pentru Tehnica Dentara, 15 locuri la buget si alte 15 locuri la sectiunea cu taxa.

 

*Citeste si:Universitatile de Medicina si-au anuntat oferta pentru urmatorul an de invatamant

 

medici-veterinariSi facultatile de Medicina Veterinara au inceput sa isi faca publice ofertele, printre primele care au facut acest lucru numarandu-se si cea de la Iasi. Aici vor fi scoase la concurs 100 de locuri la buget si alte 50 de locuri cu taxa, carora li se adauga alte 50 de locuri cu taxa pentru specializarea Medicina Veterinara in limba engleza.

Tot pentru examenul din aceasta vara, la Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul USAMV Cluj vor fi scoase la concurs 160 de locuri la buget si 20 cu taxa, carora li se mai adauga cate 30 de locuri cu taxa pentru sectiunile in limba engleza si in limba franceza.

 


Adaugati un comentariu


 

*